Kondiční jízdy v jiné autoškole

Reagovat
Kondiční jízdy v jiné autoškole

Dobrý den,
Dokončil jsem výcvik v autoškole a po neúspěšných zkouškách z jízd jsem si chtěl přikoupit kondiční jizdy, abych na další termín byl lépe připraven. Bohužel autoškola nemá kapacitu a nemůže mi žádný vhodný termín nabídnout a to mám za 2 týdny jít k 2. pokusu, který už teď vzdávám, protože jak se mohu zlepšit v parkování, které jsem u zkoušek pokazil kvůli zmatkování a stresu, když nejezdím. Celkově jako začátečník si netroufám po více než měsíci bez řízení k těmto zkouškám jít, dopadlo by to možná hůře, než první pokus.
Je možné dokoupit si jízdy v jiné autoškole? I když už jsem ke zkouškám přihlášen? Nebo je nutný přestup a počkat si na termín u nové autoškoly?



Reakce

Dobrý den, ve Vašem případě se nejedná o klasické kondiční jízdy. Ty si může koupit držitel řidičského oprávnění ve kterékoli autoškole na území ČR. U Vás se jedná o doplňovací výcvik dle § 19 Zákona 247/2000 Sb. a ten musíte absolvovat v autoškole, kde jste registrován k výuce a výcviku. Pokud chcete tento výcvik absolvovat v jiné autoškole, musíte si vyzvednout u stávající autoškoly žádost a posudek o zdravotní způsobilosti a nová autoškola Vás musí před zahájením praktického výcviku v řízení zaregistrovat.
Nezapomeňte, že od první zkoušky (testem z pravidel silničního provozu) Vám běží lhůta 12 měsíců, ve které musíte zkoušky dokončit.