Ukončení autoškoly

Reagovat
Ukončení autoškoly

Dobrý den, zaplatil jsem si 2 měsíční rychlokurz na sk. B za 20 000kč. Měl jsem 7 jízdu, příští týden další 2. Dnes 7 jízda, příští týden další 8,9. Dnes se učitel vyloženě rozčílil že již jsem v půlce kurzu a pořád mi dělá problém ovládat auto, práce se spojkou. I když se snažím, občas mi to cukne na rozjezdech, dělá mi problém řazení a podřazování. Dnes mi to zadupl že jsem nepodřadila. Občas se mi spletou strany levá, pravá při soustředění na jízdu, přijde mi to jako strašně úkonů najednou. Moc mě to nebaví, hlavně neustálé řazení a vyřazování ve městě. Občas při soustředění na spojku a řazení nestíhám včas reagovat. Prý dělám pořád stejné chyby, i když se fakt snažím. Kolik by mi cca vrátili za neodježděné jízdy? děkuji



Reakce

Vážený tazateli,
nevím, čemu říkáte "rychlokurz", zákon takový termín nezná. Dva měsíce výuky a výcviku, je běžná průměrná doba trvání kurzu. 28 výcvikových hodin, které předepisuje zákon, je základní penzum, které však některým uchazečům nemusí postačovat, obdobně jako zřejmě i Vám. Učitel zhodnotí dosavadní výcvik a dosažené znalosti a doporučí další hodiny výcviku, až se naučené úkony stanou rutinní záležitostí. Z uvedeného plyne, že je neférové ze strany provozovatele autoškoly dopředu slibovat zkrácenou (zrychlenou) dobu trvání výcviku, jestliže nezná Vaše schopnosti.
Chování učitele, které popisujete je opravdu zarážející, zejména proto, že před získáním profesního průkazu ("učiteláku"), musel mj. absolvovat i psychologické vyšetření zaměřené k výkonu učitele autoškoly. Měl by tedy být schopen zachovávat klid a rozvahu, i když přiznávám, že někdy s některými žadateli je to opravdu řehole.
Kolik byste mohl dostat peněz nazpět, pokud se rozhodnete ukončit výcvik po 9. praktické jízdě (pokud každá jízda je dvouhodinová, tj. 18 hodin z 28), nelze z vašich, strohých informaci stanovit, jelikož neuvádíte, kolik bylo odučeno hodin teorie, kolik hodin praktického výcviku údržby vozidla a kolik hodin praktického výcviku zdravotnické přípravy. Hrubým odhadem lze uvažovat o slabé třetině z původní platby.