Stížnost a žádost o přezkoušení komisaře

Reagovat
Stížnost a žádost o přezkoušení komisaře

Dobrý den. Žádám o přezkoušení paní zkušební komisařky z Městského úřadu v Holešově pro její nezpusobilost vykonávat práci zkušebního komisaře a její nadřízené, která ji tuto práci umožnila. Vymysli si přestupky u zkoušek uchazečů, které se nestali. U jízdy syna je dokonce záznam který je naprosto jiný než paní komisařka uvádí. Dočkalová Jana



Reakce

Vážená tazatelko,
pokud s hodnocením zkušební komisařky Váš syn nesouhlasí, cítí se poškozen, a má za to, že disponujete požadovanými znalostmi a dovednostmi v řízení motorových vozidel, tak jak vyžaduje platná legislativa, tak se může se svoji námitkou na výrok zkušební komisařky obrátit na Ministerstvo dopravy, které je orgánem státního dozoru nad zkušebními komisaři.
Je třeba, aby si vyžádal na příslušném úřadu, u kterého je zkušební komisařka zaměstnána (ORP Holešov), kopii záznamu o průběhu zkoušky z praktické jízdy a tu k námitce přiloží. Ministerstvo námitku Vašeho syna prověří, vyžádá si vyjádření osob přítomných zkoušce a posoudí skutkový stav věci a následně vydá stanovisko k postupu zkušební komisařky a jejího hodnocení. V případě zjištění pochybení se zástupce ministerstva další zkoušky zúčastní osobně. V takovém případě hodnotí jízdu zkušební komisař/ka a následně jízdu a průběh vedení zkoušky pracovník ministerstva. Veškeré výhrady k činnosti zkušební komisařky směřujte na Ministerstvo dopravy, které vykonává státní dozor ve věcech zkušebních komisařů, a to alespoň v rozsahu 4 hodin v průběhu 5 let u každého zkušebního komisaře; dozor zahrnuje provádění nejméně 2 zkoušek odborné způsobilosti žadatelů o řidičská oprávnění.