Stížnost na komisaře

Reagovat
Stížnost na komisaře

Dobrý den , chtěl bych podat stížnost na komisaře v autoškole. Dělám papíry již po 6 a dnes mi to opět nedal. Nepřijde mi to normální dal jsem do toho skoro 40 tisíc. I jsem si platil zvlášť jízdu... Komisař se chová arogantně egoisticky. Nedá se sním vůbec mluvit. Děkuji Šlapa .



Reakce

Vážený tazateli,

pokud jde o jednání, chováni a vystupování zkušebního komisaře, tedy úředníka obce s rozšířenou působností, je tato oblast plně v kompetenci tajemníka úřadu. Tomu můžete směřovat svoji případnou stížnost na zkušebního komisaře.

K objektivnímu hodnocení Vašich znalostí, dovedností a chování při zkoušce z praktické jízdy v kontextu s hodnocením zkušebního komisaře, je třeba mít k dispozici konkrétnější informace ke zkoušce. Jako žadatel o řidičské oprávnění jste byl bezprostředně po zkoušce z praktické jízdy vyhodnocen, a v případě neúspěchu seznámen zkušebním komisařem s chybami, nedostatky a případnými přestupky, kterých jste se dopustil. Předpokládáme, že po odůvodnění hodnocení stupněm neprospěl, jste podepsal záznam o průběhu zkoušky, jehož obsahem bylo předmětné hodnocení. Pokud tedy máte výhrady vůči vedení zkoušky, jejího hodnocení a výsledku zkoušky, stížnost adresujte Ministerstvu dopravy, které je orgánem státního dozoru nad zkušebními komisaři. Pro samotné hodnocení zkoušky zkušebním komisařem je pak zcela irelevantní, jaké finanční náklady jste pro získání řidičského oprávnění vynaložil.

Dlužno doplnit, že zkouška z praktické jízdy je vskutku náročná, avšak u dostatečně připraveného žadatele, proveditelná.