Dvakrát neúspěšně

Reagovat
Dvakrát neúspěšně

Dobrý den.
V roce 2010 mi byl odebrán řidičský průkaz skupiny B, protože jsem byl veden jako neřidič, ale to je jiný příběh a pouze moje chyba. Trest byl na čtrnáct měsíců. V roce 2018 jsem se rozhodl požádat o jeho vrácení. Absolvoval jsem kondiční jízdy, zkoušku z testů jsem udělal na poprvé a pak přišla praktická zkouška z jízdy. První ani druhý pokus jsem neudělal a to nejsem za volantem ani agresivní hovado ani tupé dřevo, dá se říct, že neprojdu, bylo rozhodnuto dříve než zkouška začala.
Ale to je taky jiný příběh "O chování libereckých komisařů/komisařek".
Po druhé neúspěšné zkoušce mi komisařka sdělila, že jsem skončil, ale co dál mi už nějak nehodlala zdělit. Je to už více jak rok a já se z téhle zkušenosti oklepal, ale nevím jak mám postupovat dále. Mohli by jste mi prosím poradit.
Předem děkuji za odpověď.



Reakce

§ 45 [Komentář WK]
Přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel
(1) Přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel podle zvláštního zákona2a) se provádí zkouškou podle tohoto zákona. Náklady zkoušky hradí žadatel.
(2) Jestliže řidič při přezkoušení z odborné způsobilosti neprospěl, může zkoušku opakovat pouze jednou. Opakovaná zkouška může být provedena nejdříve za pět pracovních dnů. Neuspěje-li řidič při opakované zkoušce, musí se podrobit nové výuce nebo výcviku z předmětu, ve kterém neprospěl.
(3) Opakovací dílčí zkoušky i zkoušky po ukončení nové výuky nebo výcviku z některého předmětu je řidič povinen složit ve lhůtě šesti měsíců ode dne konání první zkoušky při přezkoušení z odborné způsobilosti; jinak se musí podrobit nové výuce a výcviku v plném rozsahu.
Tedy musíte znova celou autoškolu.