Doklad o zaplacení poplatku o zkoušce

Reagovat
Doklad o zaplacení poplatku o zkoušce

Dobrý den, chci se zeptat, a předem děkuji za odpověď.
První zkoušku z jízd jsem neprospela, druhou taky ne.
Pokaždé jsem dostala od komisaře paragon- příjmový pokladní doklad o zaplacení. Ovšem ne s datumem, který by se shodoval se dnem zkoušky. Jeden byl starý 3 měsíce, druhý 2 měsíce.
Myslím, že to pravděpodobně správně neni, nebo?
Děkuji za odpověď



Reakce

Vážená tazatelko,
máte pravdu, podle zákona č. 563/1991 Sb. § 11 ods. 1 by účetní doklady měly obsahovat tyto náležitosti:
a) označení účetního dokladu,
b) obsah účetního případu a jeho účastníky,
c) peněžní částku nebo informaci o ceně za měrnou jednotku a vyjádření množství,
d) okamžik vyhotovení účetního dokladu,
e) okamžik uskutečnění účetního případu, není-li shodný s okamžikem podle písmene d),
f) podpisový záznam podle § 33a odst. 4 osoby odpovědné za účetní případ a podpisový záznam osoby odpovědné za jeho zaúčtování.
Skutečnosti podle písmen a) až f), které se týkají jednoho účetního dokladu, mohou být obsaženy na více účetních záznamech. Skutečnosti podle písmen b) a c) se mohou týkat více účetních případů. Podpisový záznam podle písmene f) může být společný pro více účetních dokladů. V těchto případech musí účetní záznam i účetní doklad obsahovat identifikátor, kterým lze nezaměnitelně určit vzájemnou vazbu mezi účetním záznamem a účetním dokladem, včetně souvisejících skutečností.

Nesrovnalosti příjmového dokladu o zaplacení zkoušky z odborné způsobilosti jste měla řešit ihned po obdržení tohoto dokladu od zkušebního komisaře, který tento doklad vystavil. Nyní se musíte obrátit s reklamací na zkušebního komisaře, který tento doklad vytavil, nebo na příslušný Finanční odbor (pokladnu) příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností u kterého je zkušební komisař zaměstnán.