platnost testů autoškoly

Reagovat
platnost testů autoškoly

syn má řidičák A1 , v prosinci dělal řidičák B na auto, je možné, když do půl roku bude dělat rozšíření z A1 na A2, že mu ještě platí testy, které dělal při absolvování řidičského oprávnění na B a sihne to do půl roku?

M.Pejsar



Reakce

Dobrý den, získat rozšíření řidičského průkazu ze skupiny A1 na A2 je možné dvěma způsoby. Klasickým rozšiřující výukou a výcvikem, tam je podmínka pouze splnění věku 18 let. Zákon v tomto případě stanoví počet hodin výuky a výcviku a závěrečná zkouška se skládá ze zkoušky z předpisů o provozu na pozemních komunikacích a zdravotnické přípravy (tzv. test) a zkoušku z praktické jízdy. Každá takováto zkouška začíná testem a ten je vygenerován podle toho jaké skupiny řidičského oprávnění uchazeč má a jakou skupinu získává. Takže není možné použít již napsaný test na jinou skupinu řidičského oprávnění.
Druhá možnost jak rozšířit ř.p. ze skupiny A1 na A2 je doplňovací zkouška. Podmínkou je, aby byl uchazeč držitelem skupiny A1 alespoň 2 roky. Potom se skládá zkouška pouze z praktické jízdy, testy se nepíšou.