Doplatky po zdražování

Reagovat
Doplatky po zdražování

Dobrý den,
v roce 2021 jsem zakoupil dceři k 18. narozeninám voucher na řidičský průkaz sk.B. Dcera voucher využila o rok později a po nastoupení mi bylo sděleno, že se zdražovalo a tak budu muset rozdílnou částku doplatit. Nelíbilo se mi to sice, jelikož jsem měl za to, že voucher byl placený v plné výši výcviku před zdražováním, a tím se mě zdražování netýká,ale nakonec jsem rozdílnou částku doplatil,a dcera pokračovala dál ve výcviku. Mezi tím dceři začala na střední odborné škole praktická výuka,a tak nemohla autoškolu navštěvovat tak často,a tím se jí kurz autoškoly protáhl ze Září roku 2022 až do 17. května letošního roku 2023 ,kdy úspěšnou opravnou zkouškou z jízd výcvik autoškoly ukončila. Ještě týž den ,mi bylo telefonicky oznámeno, že dcera úspěšně dokončila výcvik,a že mám doplatit další 3000,- Kč s tím, že zase zdražovaly, že u nich byla dcera rok, a že měla hodiny jízd na víc. Po rozhovoru s dcerou jsem zjistil, že neměla jedinou hodinu jízd navíc. Jen to, že se ve dvou případech jízd jiných žáků svezla na zadním sedadle,aby něco nakoukala,a v jednom z daných dvou případů jí instruktor řekl ať si sedne za volant,a za tím volantem byla cirka 15 min. Můj dotaz tedy zní, má autoškola právo požadovat doplatky v mnou uváděném případě, respektive další 3000,- Kč ? Děkuji za odpověď.



Reakce

Vážený tazateli,
ten první doplatek lze asi pochopit. Ovšem ten druhý se mi nezdá. Pokud nemá dcera vykázané žádné hodiny na drámec hodin povinných, potom nemohou nic dalšího požadovat. Na to by ji museli upozornit předem.
3 000 Kč za 15 minut je naprosto nepřiměřené. Pokud jí posadil do auta aby se dívala, musel by jí upozornit, že za to bude platit.

Pokud dokončila zkoušky, musí jí vydat potřebné dokumenty.