Syn neprospěl u zkoušky z předpisů při rozšiřování řidičského oprávnění

Reagovat
Syn neprospěl u zkoušky z předpisů při rozšiřování řidičského oprávnění

Syn neprospěl u zkoušky z předpisů při rozšiřování řidičského oprávnění při prvním pokusu z A1 na T traktor. U zkoušky dosáhl 38 bodů, tedy neprospěl.
Dle jeho vyjádření komisařka mu po zkoušce řekla, že s ním zahájí správní řízení o odnětí řidičského průkazu . Že bude moci si jít dělat řidičák až za půl roku a to nejprve na motorku a pak teprve na traktor. Je mu 17.let. Máme možnost nějaké obrany ? Nemá právo si udělat další pokus ? Myslela jsem, že jsou 3 pokusy.



Reakce

Vážená tazatelko,
pokud Váš syn u zkoušky z odborné způsobilosti za účelem rozšíření řidičského oprávnění ze sk. A1 na sk. T neprospěl, tedy neprokázal odbornou způsobilost držitele řidičského oprávnění, není tato skutečnost jednoznačným podkladem pro zahájení správního řízení o odnětí stávajícího řidičského oprávnění. Zkušební komisař, na základě individuálního posouzení výsledku zkoušky, podá příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností podnět k zahájení správního řízení o odnětí stávajícího řidičského oprávnění, přičemž skutečnost, že byl dán podnět k zahájení předmětného řízení, není důvodem pro přerušení zkoušky za účelem rozšíření řidičského oprávnění (ve Vašem případě ze sk. A1 na sk. T), tj. nevylučuje absolvování opravné zkoušky.