Postup po třech neúspěšných závěrečných jízdách

Reagovat
Postup po třech neúspěšných závěrečných jízdách

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak nejlépe postupovat, když syn již třikrát neprospěl v jízdách (teoretickou část udělal napoprvé). Musí znovu opakovat celou autoškolu? Tedy znovu se přihlásit, absolvovat teorii a 28 jízd a uhradit plné školné?

Problém je i v tom, že by syn rád změnil autoškolu a rozhodně by chtěl závěrečné jízdy dělat s jiným zkušebním komisařem - autoškola dělá zkoušky v Kuřimi a jezdí stále ten stejný komisař. Syn nepovažoval jeho přístup za korektní (poprvé mu dal podepsat formulář a až po podpisu zaškrtnul kolonku "neprospěl" s odůvodněním, že jel moc pomalu).

Autoškola synovi nabídla, že mu dá slevu za teoretickou část (teoretická výuka ovšem vůbec neprobíhala, měli tedy 5x přijít, ale vždy jen pokud mají nějaké dotazy, jinak tam chodit neměli - standartní výuka, kontrola vozidla, zdravověda apd. vůbec neproběhly!!!). Paradoxně jsem tuto autoškolu vybrala jen proto, že to syn bude mít blízko ze školy na pravidelnou teoretickou výuku.

Předem děkuji za radu, jak dále postupovat. Pokud je nutné absolvovat celou autoškolu znovu, syn se přihlásí jinam. Pokud je jiná možnost, dejte mi, prosím, vědět.



Reakce

Dobrý den, Váš syn bude opravovat pouze zkoušku z praktické Jízdy. Vzhledem k tomu, že by l třikrát neúspěšný, musí absolvovat nový výcvik v řízení vozidla. To je povinných 28 hodin praktické jízdy. Pokud není spokojen se současnou autoškolou, nebo zkušebním komisařem, může nový výcvik a závěrečné zkoušky absolvovat v jiné autoškole a zkoušku v jiném zkušebním místě. Musí si v současné autoškole vyzvednout žádost do autoškoly se záznamem provedených zkoušek a potvrzení o zdravotní způsobilosti.
Je ale nutné pohlídat si termíny. Po absolvování nového výcviku smí žadatel o řidičské oprávnění zkoušku opakovat znovu třikrát. To celé musí proběhnout do jednoho roku od vykonání první zkoušky (což byla zkouška z pravidel silničního provozu).