Neplatnost zkoušky pro nesplnění počtu povinných hodin výuky teorie

Reagovat
Neplatnost zkoušky pro nesplnění počtu povinných hodin výuky teorie

Jaký je postup,pokud kontrolní orgán Ministerstva dopravy zjistí,že výuka teorie neproběhla ve stanoveném počtu hodin,výuka teorie byla do třídní knihy zapisována pouze fiktivně,přičemž žadatele přihlásila na zkoušku,zkouška proběhla a řidičský průkaz byl vydán.Prokazatelně lze doložit že žadatel byl v dané době nemocen,v zaměstnání nebo se v téže době účastnil jiné výuky.Podle jaké právní normy se postupuje aby byla zkouška tzv.anulována a řidičský průkaz tudiž pozbyl platnosti pro nesplnění stanoveného počtu hodin.Jaký postih hrozí autoškole za takovýto postup.
Na co má právo žadatel v tomto případě vůči autoškole.Podle z.č.247 by zřejmě měla praktická výuka probíhat po teoretické přípravě.V praxi jsem zjistil,že po přijetí do autoškoly se jde klidně na praktické jízdy za dva dny, samozřejmě bez výuky teorie. Podle dalšího zjištění se tak koná u většiny autoškol. Jak hodlá stát konat proti tomuto nekalému podnikání.



Reakce

Pokud nejste něčím takovým postižen, potom Vám těžko budeme radit. Chcete-li se dotázat na postup orgánů veřejné moci, potom položte dotaz příslušnému orgánu. Otázku příslušnosti orgánů najdete v části šesté zákona č. 247/2000 Sb.

Máte-li nějaké důkazy o protiprávním jednání nějaké autoškoly, směřujte své podání na místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností, který je orgánem státního dozoru autoškol, příladně na krajský úřad.