Jiné auto v den zkoušky

Reagovat
Jiné auto v den zkoušky

Zdravím chtěl bych se zeptat jestli je v pořádku že v den zkoušky dostanu od autoškoly jiné auto než v kterém jsem dělal jízdy. Nebyl jsem schopnej spravně pracovat se spojkou a jízda skončila po 80metrech z duvodu "nedání přednosti v jízdě". ( ikdyž jsem přednost dal ale komisař viděl že jsem bez šancí tak to ukončil a oduvodnil to timhlé duvodem)
Děkuji za odpověď



Reakce

Dobrý den, nebývá zvykem dát uchazeči na závěrečnou zkoušku jiné vozidlo, ale může se to stát. Vozidlo, na kterém jste jezdil může mít poruchu, být v servisu, nebo je jiný důvod. Pokud jste si myslel, že jízdu s jiným vozidlem nezvládnete, tak jste mohl zkoušku odmítnout. V případě, že jste měl splněné testy, tak je možnost zkoušku v řízení vozidla vykonat v dalších sedmi dnech. Za tu dobu jste si mohl v rámci kondiční jízdy vyzkoušet ovládání tohoto vozidla, nebo by se vrátilo vozidlo, na které jste byl zvyklý. Je to jen o domluvě s autoškolou.
Jenom pro upřesnění, až složíte závěrečnou zkoušku a dostanete řidičský průkaz, tak budete taky jezdit v úplně jiném vozidle a sešlápnout spojku při dávání přednosti budete muset zvládnout.