Posilující jizdy

Reagovat
Posilující jizdy

Dobrý den,mám odježdených 28 jízd ve skupině B,a učitel autoškoly chce abych si nějaké jízdy ještě přikoupila.Mohu odmítnout ? Děkuji



Reakce

Dobrý den, 28 hodin praktického výcviku v řízení vozidla je pouze zákonem stanovené minimum. V Zákoně 2472000 Sb. v § 30 je uvedeno, že výuku a výcvik žadatele o řidičské oprávnění ukončí provozovatel autoškoly za předpokladu, že žadatel o řidičské oprávnění absolvoval minimální počet hodin výuky a výcviku stanovený učební osnovou pro příslušnou skupinu vozidel, popřípadě vyšší počet hodin dohodnutých mezi žadatelem o řidičské oprávnění a provozovatelem autoškoly, a má potřebné znalosti a dovednosti požadované pro zkoušku z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. Pokud žadatel trvá na ukončení výuky a výcviku a na přihlášení ke zkoušce, ačkoli potřebné znalosti a dovednosti podle předchozí věty nemá, ukončí provozovatel autoškoly výuku a výcvik na základě jeho písemné žádosti.
Váš učitel autoškoly zřejmě není přesvědčen, že máte potřebné dovednosti pro úspěšné složení závěrečné zkoušky a proto Vám nabízí pokračování v dalším výcviku. Pokud budete trvat na tom, že nebudete pokračovat ve výcviku v řízení vozidla a chcete jít na závěrečnou zkoušku, musí Vás autoškola po splnění minimálního počtu hodin na zkoušky přihlásit.