Po kolika dnech od poslední jízdy s instruktorem má dojít k závěrečné zkoušce

Reagovat
Po kolika dnech od poslední jízdy s instruktorem má dojít k závěrečné zkoušce

Dobrý den,chci se zeptat,zda existuje nějaký předpis,který by stanovil po kolika dnech má dojít k závěrečné zkoušce z jízd v autoškole. Můj syn dělal testy 3.10.a do dnešního dne nebyl pozván k závěrečné zkoušce z jízd. Obávám se,že jízdy neudělá, jelikož zapomene řídit.



Reakce

Vážený tazateli,
základní ustanovení o zkouškách z odborné způsobilosti nám říká, že zkoušky z odborné způsobilosti žadatele o řidičské oprávnění a opakované zkoušky se provádí zpravidla v jeden den. Neprovede-li obecní úřad obce s rozšířenou působností zkoušky v jeden den, zařadí žadatele k dalším zkouškám tak, aby byly provedeny nejpozději do 7 dnů od jejich zahájení.
Jelikož neznáme důvod, proč a z jakého důvodu se doposud zkouška Vašeho syna z praktické jízdy nekonala, doporučujeme, aby se obrátil s dotazem na autoškolu NOBE, která ho přihlásila k závěrečné zkoušce, popřípadě na příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností, u kterého má provozovatel autoškoly vydanou registraci k provozování autoškoly. Pokud autoškola NOBE nebude komunikovat, je třeba, aby Váš syn podal písemnou žádost (nejlépe doporučeně) k přihlášení žadatele o řidičské oprávnění u obecního úřadu obce s rozšířenou působností ke zkoušce z odborné způsobilosti k řízení motorového vozidla. Jestliže autoškola nezajistí termín zkoušky a Váš syn nabyde dojmu, že ze strany autoškoly došlo k porušení některých ze zákonných lhůt dle zákona č. 247/2000 Sb., může podat stížnost na provozovatele autoškoly, u příslušného obecního úřadu obce rozšířenou působnosti, který vydal registraci k provozování autoškoly, v jehož územní působností se provozovna autoškoly nachází. (např. vedoucímu odboru či tajemníkovi úřadu) a požádat o vysvětlení a případné zjednání nápravy. Pakliže ke zjednání nápravy nedojde, můžete se obrátit na nadřízený krajský úřad s žádostí o učinění opatření proti nečinnosti dle § 80 správního řádu.