Testy

Reagovat
Testy

Dobrý den,můžete mi prosím říct zda je toto správně vyhodnocené?u jedné otázky je odpověď jiná než byla ve zkušebních testech.Děkuji.jedná se otázku označení přesahu vozidla.


Přílohy:


Reakce

Vážená tazatelko,
vyhodnocení otázky v protokolu zkušebního komisaře je správné. Pro stanovení příslušného označení přečnívajícího nákladu je potřeba si řádně přečíst otázku, zda se jedná o období za snížené, či nesnížené viditelnosti a podle toho potom stanovit např. při nesnížené viditelnosti červený praporek o rozměru 30 x 30 cm a při snížené viditelnosti vpředu bílá odrazka a bílé neoslňující světlo, vzadu červené světlo a červená odrazka jiného, než trojúhelníkového tvaru, přičemž nejvyšší umístění odrazek je 150 cm nad rovinou vozovky. Tuto problematiku řeší § 52 odstavec 3., zákona 361/2000 Sb.
Vy jste podle protokolu, kde otázka se ptala na období nesnížené viditelnosti a mělo být tedy použito praporků k označení přečnívajícího nákladu, nesprávně odpověděla, že mělo být užito odrazek a navíc jste ještě popletla určení jejich tvarů (správně - vpředu bílá a vzadu červená, jiného než trojúhelníkového tvaru).
Pokud uvádíte jako argument otázku z jakési učebnice, která je navíc nesprávná, zejména co se velikosti praporků týká, pak se musíte obrátit na autora této učebnice. Vycházím z textu, který je uveden pod kopií obrázku. Na obrázek nejsem schopen reagovat, jelikož je nečitelný.
Do budoucna jen radím, se nejprve učit a pak teprve testovat. Pokud byste se učila a pak teprve testovala, zcela určitě byste na tuto chybu musela přijít.