Administrativní poplatek

Reagovat
Administrativní poplatek

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, a zároveň možná rovnou upozornit na situaci v Autoškole Havlík, působící v Liberci. Po nějaké době jsem si vyžádal převodku, abych šel jinam. Ta mi byla vystavena s poměrně vysokým administrativním poplatkem. Ten činil 2000 Kč. Na poplatek a jeho výši jsem nebyl nijak upozorněn, a není ani uveden v ceníku na jejich webových stránkách. Poplatek jsem již uhradil, neboť mi nic jiného nezbývalo. Tímto chci spíše varovat na tuto skutečnost. Věřím, že nejsem jediný vzhledem k průměrnému věku, ve kterém lidé žádají o ŘP.

Děkuji



Reakce

Vážený tazateli,
autoškola po Vás může požadovat pouze platby, které s Vámi sjednala ve smlouvě a pkud smlouva není písemná, jen takové, které má v ceníku na webu nebo v provozovně. Na webu autoskolahavlik.cz/cenik/ taková položka, o které píšete není. Doporučujeme navštívit provozovnu, podívat se, zda a jaký ceník tam visí. Je to informační povinnost podle zákona na ochranu spotřebitele.
Stejně tak na webu není uvedeno toto:
Orgán mimosoudního řešení spotřebitelských sporů podle zákona č. 634/1992 Sb. je Česká obchodní inspekce. Internetová adresa je www.coi.cz
Máte-li n aplatbu stvrzenku, důrazně požadujte navrácení zaplacené částky. Jedná se přinejmenším o bezdůvodné obohacení, které lze vymáhat soudně. Případně můžete o pomoc s řešením požádat ČOI.