Vydání ŘP

Reagovat
Vydání ŘP

Dobrý den,

Jsem původem ukrajinka a mám přechodný pobyt na Slovensku. Zároveň jsem na Slovensku registrovaná jako podnikatel (ičo) a na Slovensku také platím sociální a zdravotní pojištění. Pracovní činnost ale vykonávám v České republice a zároveň mám v České republice nájemní smlouvu na bydlení. Obojí je platné delší dobu než požadovaných 185 dní. Přihlásila jsem se do autoškoly k výcviku, který jsem absolvovala a poté jsem úspěšně složila závěrečné zkušky. Bohužel na magistrátu (na několika) mi bylo řečeno, že na výše uvedené doklady, mi ŘP vystavit nemohou. Chtěla bych se zeptat, jak bych měla postupovat dále a případně, čí je chyba to, že do autoškoly mě vzali, magistrát neměl problém s tím, abych absolvovala zkoušky, ale ŘP mi prý nikdo v ČR nevydá. Moc děkuji za pomoc
Kateryna S.



Reakce

Vážená tazatelko, musíte prokázat faktický pobyt a obvyklé bydliště v ČR. To, kde máte formálně přechodný pobyt není rozhodující. Znamená to porkázat zde pracovní smlouvu, nájemní smlouvu, bankovní účet, zdravotní pojištění, smlouu na telefon apod.
Pokud byl to nepomohlo a budete chtít konktétní pomoc, můžeme Vám zajistit právní zastoupení. V takovém případě napište na náš email.