Odskodne urazu

Reagovat
Odskodne urazu

Dobry den,
Pisi svuj dotaz podruhe, nedostala jsem zadnou odpoved. V cervenci si moje dcera v autoskole zlomila ruku, spadla na ni motorka autoskoly v arealu autoskoly. Uraz to byl nepekny,prodelala operaci a ma sesroubovanou levou ruku, resp. Predlokti.. Autoskola se vyjadrila, ze ji zadne odskodne platit nebudou. Stalo se to pri zaverecne zkousce, ktera vlastne zacala a nezacala.
Zadne projevy litosti, my za nic nemuzeme, s nejradeji, uz aby to bylo odbyte. Toto jednani pana Hlavacka se nam nelibi, avproto se obracim na Vas.
Dekuji za odpoved.
Martina Švejdová matka



Reakce

Vážená tazatelko,
váš původní dotaz z 18. 8. 2022 nebyl, zřejmě nedopatřením, nikomu přidělen. Proto jej zde zkopíruji:
Dobrý den, prosím zdvořile o vyjasnění dané situace. Dcera si v den závěrečné zkoušky v prostoru autoškoly zlomila ruku, spadla na ni motorka autoškoly. Zkouška se tudíž nekonala, dceru odvezla sanita do nemocnice Benešov. Ruku má operovanou a šroubovanou.
Autoškola Hlaváček Vlašim odmítá jakékoli odškodnění - úrazové, že prý nic nemá sjednaného. Tuto informaci z naší pozice nelze nijak ověřit. Vzhledem k ceně, která nebyla nízká, by se dalo očekávat, že autoškola disponuje od havarijního pojištění až k úrazovému.
Je možno zjistit skutečný stav pojištění dané autoškoly a možnosti jejího odškodnění ze strany autoškoly? Máme k dispozici lékařské zprávy, a způsoby léčby, a je tam i zdůrazněno, kde se úraz stal. Můžeme doložit.
Děkuji za odpověď.
Martina Švejdová, matka

Základní předpokladem je zjištění, kdo za škodu odpovídá. Z Vašeho vylíčení není zřejmé, jak ke zranění došlo. Zdali dcera s motorkou manipulovala nebo šla jen okolo. Bez toho nelze dále nic poradit.
Prosíme o přesné vylíčení děje.