Pomalu a na jistotu k neúspěchu.

Reagovat
Pomalu a na jistotu k neúspěchu.

Dobrý den, chtěl bych se dotázat na situaci ohledně mého prvního pokusu u zkoušky. Byl jsem vyhozen za příliš pomalou jízdu.
Jelikož na začátku zkoušky, která měla začátek na parkovišti mezi panelovými domy(na první pohled uprostřed obytné zóny) ,jsem jel zhruba nějakých 20-25km/h. Byl jsem značně nervózní a nebyl jsem si jist jestli je potřeba dodržovat rychlost 30km/h. Moje počínání po vyjetí na hlavní komunikaci ustalo a poté jsem se už držel standartní rychlosti, bez jediné chybičky. Bohužel jsem u zkoušky neuspěl a rád bych věděl jestli toto rozhodnutí komisaře bylo správné či jsem se měl ohradit.



Reakce

Vážený tazateli,
jelikož nemáme k dispozici záznam o zkoušce, který jste v závěru Vaší neúspěšné zkoušky podepisoval, nejsme schopni posoudit kterých dalších chyb jste se dopustil. Teď k té pomalé jízdě. V obci je stanovena rychlost jízdy obecnou úpravou na maximálně 50 km/h, pokud se nejedná například o dálnici a silnici pro motorová vozidla. V případě, že by v místě, kde Vaše jízda začínala, byla rychlost omezena místní úpravou, tak by Vás o tomto omezení komisař informoval. V opačném případě se jedná o bezdůvodně pomalou jízdu, pokud k tomu nevedly jiné okolnosti (např. velký výskyt dětí, jiné pomalu jedoucí vozidlo, cyklista, ...).