Zkousky-dalnice

Reagovat
Zkousky-dalnice

Dobrý den. Zajímalo by mě,zda je povinné během zkoušky k získání RP jezdit na dálnici. U nás j tomu nutí zkusebni komisari a ja se bojím. Přece jenom nejsem z autoskoly natolik výjezdem,abych si tam věřil. A je to hazard s mým životem,ani učitel na dálnici v té rychlosti není schopen zareagovat tak rychle,aby se něco nestalo.



Reakce

Vážená tazatelko,
žadatel o řidičské oprávnění musí prokázat i schopnost jízdy po dálnici. Komisaři je ukládáno vyhláškou č. 167/2002 Sb., prověřit znalosti a dovednosti z jízdy po dálnici. Jestliže se toho bojíte, tak nejste dostatečně připravena a je potřeba se více zdokonalit a pak teprve jít na zkoušku. Tak abyste se nebála Vy a ani Váš učitel.

 
 


Vážená tazatelko,
je vidět, že jste se do vyhlášky podívala, ale je potřeba daný odstavec dočíst až do konce. V závěru se uvádí, že se má provést průjezd dálničním uzlem. Což znamená jízdu minimálně mezi dvěma sjezdy. Dále správně uvádíte, že se má na dálnici vjet, takže ve většině případů je možno opustit dálnici až po několika kilometrech jízdy.
Jelikož netušíme, ve kterém místě tuto zkoušku skládáte, nejsme schopni ani posoudit, zda je dojezd k tomuto uzlu v rámci zkoušky adekvátní a zkouška se tímto úkonem nadměrně neprodlužuje.