Dotaz na autoskoly

Reagovat
Dotaz na autoskoly

Dobrý den, má dcera chodí do školy, ale chodí na dvouhodinové jízdy jednou za týden nebo jednou za tři týdny, ale to vždy zapomene. Musí ji autoškola umožní víc jízd v jednom týdnu? Dále bych se zeptala, jestli je možné, aby pokaždé jela s jiným autem a jiným instruktorem? Děkuji za odpověď
Dcera dělá autoškolu od začátku července a je na tom nyní jako poprvé.



Reakce

Vážená tazatelko,
dlouhé přestávky mezi jednotlivými jízdami jsou evidentně nevhodným způsobem výcviku. Doporučuji kontaktovat majitele autoškoly a dohodnout způsob intenzivnějšího výcviku, tedy častějších jízd. Pokud by majitel autoškoly nebyl ochoten, či schopen Vám vyhovět, pak doporučuji přejít k jiné autoškole, se kterou předem dohodnete plnění Vašich požadavků. Musím Vás ale upozornit, že každý takovýto přestup z autoškoly do jiné autoškoly je vždy spojen s případnými finančními náklady navíc dle provozního řádu obou autoškol.
Ke druhé části Vašeho dotazu mohu jen konstatovat, že se stalo nepsaným pravidlem, či utkvělou představou žadatelů, že jejich úspěch u zkoušek závisí výhradně jen na návyku na jednoho učitele, případně pak na zvyku na jedno vozidlo, se kterým byly konány všechny výcvikové jízdy. Myslím, že není na závadu, pokud jede žadatel někdy s jiným učitelem, nebo i s jiným vozidlem. Pokud by se jednalo o rozdílné značky vozidel, pak je nadmíru jasné, že by měl učitel před jízdou provést seznámení žadatele s vozidlem, zejména s jeho ovládacími prvky a jejich funkcí.