Jak postupovat

Reagovat
Jak postupovat

Dobrý den,syn nastoupil do autoškoly začátkem dubna,do teď řidičák nemá.
V autoškole byl 4 krát na teorii a to bylo vše,jízdy nevíme kolik měl ,protože autoškola žádné kartičky jízd nevede,na dotaz kolik jízd ještě má ,vždy odpověděl že neví protože nevozí sebou sešit a na další jízdu bylo to samé takže nikdy se nic nedozvěděl.
S tím samým dotazem jsem se obrátil i já jako řidič a bylo mi řečeno to samé že přesně neví ale že hodně a další den na to měl jizdy a instruktor mu oznámil že jde na závěrečnou zkoušku.
Testy dál ale jízdy ani na podruhé nedal.
Stěžuje se na tom že je pořád ve středu a že to neumí.
Parkování v autoškole měl jenom jednou a to poslední jízdu před závěrečnou zkoušku . Chtěli jsme zaplatit hodiny na víc a bylo nám řečeno že není potřeba.

Komunikace s instruktorem je šílená!!

Včera jsme se domluvili s jinou autoškolu na doplňkové jízdy,a po 90 min. bylo nám řečeno že absolutně není připraveni na zkoušky, že nerozumí tomu proč vůbec byl poslán k závěrečným zkouškám.
Chceme reklamovat autoškolu a žádat o vrácení peněz z důvodu nesplnění povinnosti ze strany autoškoly.

Poradíte nám prosím?
Jak máme dál postupovat a na koho se obrátit?
Děkuji Pisinger



Reakce

Vážený tazateli,
odpověď není jednoduchá. Lze doporučit požádat o tzv. "převodku" za účelem přestupu do jiné autoškoly. Tam bude napsáno, kolik hodin syn absolvoval. To pak můžete rozporovat. Povinnosti evidence výuky a výcviku jsou stanoveny ve vyhl. č. 167/2012 Sb. na základě § 27 zákona č. 247/2000 Sb. Oboje najdete např. na www.zakonyprolidi.cz
Ve vyhlášce je to § 9 - §13a.
Především žadatel musí mít u sebe průkazku, kam se mu zapisují jednotlivé jízdy. Ty pak potvrzuje podpisem do knihy evidence vozidla (tzv. vozák). To může být i elektronická forma.
Nevedení takové evidence je protiprávní. Na to byste si mohli stžovat na příslušném úřadu obce s rozšířenou působností, kde mají na starosti autoškoly.
Pokud jde o reklamaci jako takovou , to bychom doporučili až po porovnáníabsovovaných hodin ve vazbě na hodiny zaplacené.
I když byla práce odvedena v mizerné kvalitě, obávám se, že odměna náleží. Rozdíl je požadovat slevu za špatnou práci (to se špatně prokazuje) a vrátit peníze za neodjeté či neodjeté jízdy.