Stížnost

Reagovat
Stížnost

Dobrý den,
kamarádka dělá u této autoškoly kurz k získání ŘO. Už dvakrát byla vyhozena od zkoušek z jízd, kvůli nedostatečným řidičským schopnostem. Komisař přímo řekl, že se sní v autě bojí. Vzhledem k tomu, že jsem se živila jako řidič z povolání jsem tedy kamarádku vzala na soukromí okruh aby mi ukázala, jak řídí. Nestačila jsem se divit. Po tom co testy zvládla na výbornou jsem ale zjistila, že jediné co umí z praktické části, je nastartovat a řadit. Instruktor který jí učil, sní jezdil pokaždé tu stejnou trasu. Neučil ji jak správně zacházet s vozidlem, čím se má řídit při řazení, neučil ji parkovat a to ani popředu. Když chtěla naučit například jak se parkuje podélně, instruktor jí řekl, že to nepotřebuje. Nechtěl jí naučit světla a další věci, jen proto, že na to neměl čas a řekl jí že pokud má přítele ať jí to naučí on. Bohužel neexistuje možnost mimo autoškolu, naučit někoho řídit aby zkoušky zvládl. Proto chci na tuto autoškolu podat stížnost. Žák neplatí 15.000Kč člověku, který mu řekne ať se vše naučí sám a nebo že to nebude potřebovat. To pak nemusí žádnou autoškolu dělat. Předem děkuji za odpověď



Reakce

Dobrý den, je škoda, že se Vaše kamarádka nezačala zajímat už v průběhu výcviku o to, co by se měla v autoškole naučit. Na stránkách autoškolského ombudsmana v sekci pro žáky je uvedeno, co by se měla při praktickém výcviku naučit. A v případě, že ji to učitel této autoškoly nebyl schopen, nebo ochoten naučit (jak píšete), tak měla okamžitě kontaktovat vedení autoškoly, nebo přejít do jiné autoškoly. Teď už má jedinou možnost, před třetí zkouškou (druhou opravnou) přejít do jiné autoškoly a snažit se doučit vše, co neumí. Pokud by byla neúspěšná i při třetí zkoušce, bude muset znovu absolvovat 28 hodin praktických jízd a má opět tři pokusy složit závěrečnou zkoušku.
Vaší kamarádce už nepomůžeme, jelikož kvalitu své přípravy
neřešila včas a nechala tuto situaci dojít až k neúspěšným zkouškám. Ale může zveřejněním svých zkušeností varovat budoucí uchazeče o řidičské oprávnění, kteří se rozhodují pro tuto autoškolu.