Dá se domluvit čas jízdy u zkoušky?

Reagovat
Dá se domluvit čas jízdy u zkoušky?

Jsem matka syna(18), ktery dnes neudělal potřetí jízdy u zkoušky. Musí jí dělat znova celou:( Už jsem z toho úplně nešťastná a syn ani nemluvím, v autoškole pomalu 40 tisíc se všemi dodatečnými jízdami a opravami.
Pořád jsme jen slyšleli, že syn jezdí výborně, parkuje výborně. Těch jízd už měl tolik, že už si i instruktor dělal srandu, že parkuje lépe než on.
Ovšem přijde zkouška, syn je opravdu stresař. A 2x špatně zaparkoval a jednou prý malo otočil hlavu doprava.
Pokaždé stejný průběh, mají sraz ráno v 6,30, čeká až všichni udělají testy, ty měl na poprvé hned dobře, už je nedělá a pak tam pokaždé sedí vystresovaný a čeká třeba 7-8 hodin než na něj přijde řada. Měl smůlu, že vždy si ho nechali nakonec.
Samozřejmě v tom šíleném stresu a čekání tolik hodin už je pak psychicky úplně vyřízený a zřejmě pak děla ty chyby. Pak mi vždy instruktor řekl, že sami vůbec nechápou, co tam dělá, že běžně tam jezdí nejlépe.
Jde nějak v autoškole domluvit, že třeba může jet první, nebo se prostě na nějaký čas domluvit, aby tam nemusel čekat 8 hodin? Tady nám to bohužel neumožnili, že neví kdy pojede, takže tam musí čekat. Chtěla bych ten stres nějak eliminovat.
Už mám obavy znova někde autoškolu platit, aby to nedopadlo stejně.



Reakce


Vážená tazatelko,
k Vašim dotazům. Po třetí neúspěšné zkoušce z praktické jízdy si Váš syn doplní celou praktickou část v rozsahu 28 hodin. Následují tři zkoušky, které musí být zvládnuty do jednoho roku od první zkoušky. K hodnocení Vašeho syna zkušebním komisařem se nemůžeme vyjádřit, jelikož nemáme k dispozici záznam zkoušky z praktické jízdy. O výsledku každé zkoušky z praktické jízdy musí zkušební komisař sepsat záznam, ve kterém uvede všechny nedostatky zjištěné při zkoušce z praktické jízdy. Podpisem záznamu o průběhu zkoušky z praktické jízdy pak Váš syn potvrdil seznámení s výsledkem zkoušky a odůvodněním výsledného hodnocení. Zkoušky odborné způsobilosti žadatelů o řidičská oprávnění jsou plně v kompetenci příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, který sdělí žadateli prostřednictvím autoškoly místo, datum a čas konání zkoušky z odborné způsobilosti k řízení motorového vozidla, popřípadě opakované zkoušky. Kdo a v jakém pořadí zkoušku z praktické jízdy absolvuje, si ve většině případu určí autoškola sama. Ano, dá se domluvit přibližný čas zkoušky, tak, aby žadatelé nemuseli zbytečně čekat, až na ně dojde řada, (např. tím, že žadatel je na telefonu a učitel mu dá včas zprávu, kdy se má dostavit ke zkoušce). Pokud se, se stávající autoškolou nedomluvíte, můžete pro nový výcvik vyhledat autoškolu jinou, se kterou předem dohodnete podmínky. Je potřeba do další autoškoly doručit veškerou písemnost, (Žádost o přijetí k výuce a výcviku, lékařský posudek o zdravotní způsobilosti, popřípadě protokol testu přiděleného čísla k první zkoušce) a ta Vašeho syna po zaregistrování přihlásí k opakované zkoušce.