Nevhodné chování instruktora

Reagovat
Nevhodné chování instruktora

Dobrý den, moje osmnáctiletá dcera končí po první praktické jízdě v autoškole u pana "Mgr. Michal Joshua Frána" . Pokud pominu absenci trenažéru i cvičiště, tak absolutně nepřípustné je chování instruktora. Na dceru byl údajně hrubý a arogantní, řízení automobilu jí při první hodině předal ve vysoce frekventovaném provozu v Kralovicích. Jsme s manželem šokovaní a okamžitě požadujeme po autoškole vrácení peněz, převodku a přihlášku s potvrzením od lékaře. Děkuji vám ovšem za velmi přínosné informace na těchto vašich stránkách! Chtěla jsem touto cestou upozornit na poněkud zvláštní praktiky v této autoškole.
Děkuji. Havlová



Reakce

Dobrý den, teď už je pozdě radit, že je dobré si při výběru autoškoly zjistit nějaké informace o průběhu výuky a výcviku. V první etapě výcviku v řízení je povinnost absolvovat výcvik na autotrenažeru nebo autocvičišti. Už v tomto případě autoškola porušila zákon 247/2000 Sb.
Úvodní hodiny v řízení vozidla by měly být v mírném silničním provozu. To je další pochybení autoškoly. A pokud se učitel autoškoly choval nevhodně, tak je správné, že jste se rozhodli změnit autoškolu. Hlavně při výběru jiné autoškoly postupujte uvážlivě. Nejhorší volba je podle ceny. Pokud se snaží uchazeči ušetřit na kurzovném, zpravidla nemůžou dostat kvalitní výuku a výcvik v zákonem předepsaném rozsahu.