Pokuta za zrušení jízdy

Reagovat
Pokuta za zrušení jízdy

Dobrý den.
Musela jsem dnes zrušit plánovanou jízdu v autoškole, protože mi přišli od dr výsledky výtěru z krku a mám pozitivního streptokoka a nasazené atb. Nejen, že mi není úplně dobře, ale jde mi o to, abych nikoho nenakazila. Obratem mi přišel od majitele autoškoly email, že mám za zrušení jízdy zaplatit 500,-.
To opravdu může, pokud jsou k tomu takovéto zdravotní důvody? Už jsem vám sem jednou dotaz psala, ohledně prodlev mezi jízdami, za které jsem ale já nemohla (majitel/učitel) nekomunikoval. A teď toto.
Doporučil jste mi, ať změním autoškolu, ale za to si účtuje poplatek 2500,- a to opravdu nemám, protože pobírám pouze rodičovský příspěvek.
Momentálně mi jde o tu "pokutu" 500,- za zrušenou jízdu.



Reakce

Vážená tazatelko, z Vyšeho dopisu není patrné jak dlouho před jízdou jste ji zrušila. K účtování poplatku za zrušenou jízdu toto musí být ve smlouvě nebo alespoň v ceníku. Pokdu není, potom provozovatel autoškoly na to nemá nárok.
Každopádně účtování takové částky v případě nemoci je naprosto nemravné.
bez bližších podrobností nelze lépe poradit.

Každopádně to nesvědčí o vzájemné důvěře. Pokud autoškola, jak píšete neplní své povinnosti, potom i účtování stornopoplatku není přípustné, když se jedná o pochybení na straně autoškoly. Každopádně máme málo informací na lepší odpověď.