Autoškola nekomunikuje

Reagovat
Autoškola nekomunikuje

Dobrý den,

mám velký problém s moji autoskolou. Momentálně se o ni nechci bavit konkrétně, ale pouze v obecné rovině. Začala jsem výcvik začátkem roku, kdy jsem měla jízdy málo kdy dvakrát týdně. Je fakt, že jsem byla často nemocná, takže to se mnou v tomto ohledu nebylo jednoduché. Měla jsem těžké zdravotní období psychicky i fyzicky. No a autoskola mi po tě psychické stránka dvakrát nepomahala. Můj instruktor se nejdříve jevil, jako pohodář, kdy se to poté přehouplo v aroganci, nezájem. Každou jízdu jsem u nej brecela, snad jen dvě se mi podařilo nebrecet. Jsem ten typ člověka, který si stejnou věc ověří klidně 30x, jen aby si byl jistý. Když mi rikal nějaké informace, já abych si je uložila do paměti, si je vždy říkám ještě jednou svými slovy nahlas, jestli chápu, a chci to po druhém vždy potvrdit. To byl moment, kdy ze mě dělal debila ve smyslu cituji: “To se mě vázne ptáš? To ti to není jasné?” Toto se bohuzel přehouplo do stavu, kdy jsem se ho bala na cokoliv zeptat, abych se nezeptala špatně.
Do této autoškoly jsem šla na základě doporučení kamarádky, která takové problémy neměla, ale na Google recenze jsem se podívala samozřejmě až nedávno.
Završil to můj instruktor tím, že mě 28. Jízdu přihlásil na zkoušku, i když jsem mu sdělila, ze na ni nechci a nejsem na ni připravena. Řekl, ze ho to nezajímá a i tak mě přihlásil.
Po nevydařené zkoušce jsme se sešli před magistrátem a sdělil mi, ze dokud neudělám v autoskole tři testy a nezavrším to úspěšně zakončenou zkouškou z testů nebolí pravidel silničního provozu, nechce o mně ani slyšet. Mimo to má tedy v ceníku 10 hodin navíc zadarmo, které u nic mám stále nevyužité. Kdy jsem id nej ani nebyla obeznamena, ze jízdy se delaji do 7 dnů od první zkoušky, kdy mě nenaučil ani parkovat.
Od těch testu jsme spolu nijak nekomunikovali a počítala jsem s tím, ze dokud se tedy na testy poradně nenaucim a neudělám ty tři testy v autoskole, ze na zkoušku nemůžu. Po měsíci mi přišla z ničeho nic sms, ze jsem opět přihlášena na zkoušku a to už jsem se nenechala, ohradila se a i pres nevhodné jednání sekretariátu, což je přítelkyně mého instruktora/ředitele autoškoly, jelikož je totez, tak jsem naštěstí na zkoušku nesla.
Rozhodla jsem se autoskolu změnit. Na sms mi vždy slečna odpovídala, ale jakmile jsem je požádala o přestupní dokumenty do jiné autoškoly, tak jsem bez odpovědi a telefon mají vypnutý. Volala jsem dvakrát a volat ještě budu příští týden v úterý v jejich otevírací hodiny.
Upřímně nevěřím tomu, ze se s nimi domluvim. Každopádně toto jednání mi určitě nepřijde v pořádku a chci to řešit dál, až s nimi nebudu mít nic společného.
Co byste mi, prosím, poradil, abych mohla autoskolu začít delat jinde a konečně ji dokončit?
Dekuji


Přílohy:


Reakce

Dobrý den, pokud máte po první zkoušce, tak už žádné přestupní dokumenty nepotřebujete. Stačí vyzvednout si v autoškole, nebo na magistrátu, Vaši žádost do autoškoly, kde je zapsaná první neúspěšná zkouška z pravidel silničního provozu a potvrzení o zdravotní způsobilosti. S těmito dokumenty půjdete do Vámi vybrané jiné autoškoly. Je důležité připomenout, že Vám od vykonání první zkoušky z pravidel silničního provozu běží roční lhůta na dokončení závěrečných zkoušek. Po uplynutí této lhůty musíte absolvovat novou výuku a výcvik.
K popisu Vašeho výcviku a komunikace s učitelem lze uvést jen to, že jste měla změnu autoškoly řešit už v okamžiku, kdy byl na Vás učitel arogantní a nefungovala komunikace. I přihlášení na závěrečnou zkoušku by mělo probíhat jiným způsobem. V případě že je uchazeč o řidičské oprávnění připraven, žádá autoškolu o přihlášení na závěrečné zkoušky.