Odstoupeni ze strany Zaka

Reagovat
Odstoupeni ze strany Zaka

Dobrý den,

Manželka se přihlásila na řidičsky kurz a zaplatila polovinu poplatku (12000kc). Šla na první jízdu a instruktor (který je majitelem školy) byl netrpělivý, arogantní a stresující. Při registraci podepsala žádost a poskytla lékařskou dokumentaci, ale neobdržela žádnou smlouvu. nyní chce kurz zrušit a požádat o vrácení peněz. Recenze instruktoru online není dobré a potvrzují její obavy. Má nárok na vrácení peněz v plné výši, i když na stránkách autoškoly uvádí storno poplatek 5000kc?

Děkují



Reakce

Vážený tazateli,
stornopoplatek 5 000 Kč je nepřiměřený a je též v rozporu s dobrými mravy s ohledem na to, že odstupujete od smlouvy pro nespokojenost. Dále, pokud nemáte písemnou smlouvu, nemůže nic takového požadovat.
Navíc jak vidím na dotazu jde o autoškolu Petr Sim. Pokud se manželka přihlásila v Praze, tak dotyčný zde nemá registraci (seznam zde: https://www.praha.eu/jnp/cz/doprava/automobilova/autoskoly/index.html) a na webu http://www.petrsim.cz/ je napsáno "Autoškola Autostart". to skutečně autoškola je. Nevíme, jak to ve skutečnosti je, ale možná je to jejich učitel a předstírá, že je autoškola. Zkuste se zeptat v Autoškole Autostart http://www.autoskola-autostart.cz/ nebo na Magistrátu zde:
https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/odbory/index.html?divisionId=146
Pokud jde o České Budějovice, nemáme přehled, platil by snad jen 1. odstavec.