Výcvik a zkouška z jízdy

Reagovat
Výcvik a zkouška z jízdy

Dobrý den, nevím, zda-li to bude úplně stížnost, nebo jen žádost o posouzení.

Nastoupila jsem do autoškoly Trio (Středisko Vysočany) v prosinci minulého roku a až nyní jsem se dostala ke zkouškám.
Výcvik probíhal asi takto. Nebyla jsem absolutně vůbec seznámena s autem, které řídím. Jak fungují světla, jak se zapínají, jak se zapínají stěrače atp.
Instruktor při jizde buď mlčel, nebo jsme se bavili úplně o něčem jiném.
Nikdy mi neřekl, jak na tom, jsem, v čem dělám chyby. Jediné co mi byl schopen říct bylo, že když jsem se ho zeptala, jak si myslí, že na tom jsem, odpověděl mi, že mu přijdu nejistá. Toť vše.
Takže jsem celý výcvik nevěděla, jak si vedu.
Jízdy mi zkracoval většinou o 10-15 minut. Byly v časovém rozmezí většinou po 14 dnech, někdy i 3 týdnech.

Ale vyvrcholilo to na zkoušce.
Komisař byl fajn, zatímco můj instruktor, který seděl vedle mně.
Začnu tím, že už co jsem nastoupila, tak můj instruktor jenom zoufale vydechl a vyslovil mé jméno, jako kdyby předem věděl, že to nedám.
Potom to dělal v podstatě celou dobu, vždy zakroutil hlavou a nebo očima a já to periferně zahlédla.
Vyjížděli jsme z parkoviště a hned po vyjetí jsme jeli uzounkou uličkou, kde se auta velice těžko vyhýbají a často musí i couvat. Trochu jsem to neodhadla a jela jsem dále od krajnice a komisař mě upozornil, že mám jet více u kraje, tak jsem se snažila, ovšem nejspíše nervozitou jsem otočila volant asi trochu více a škrtla jsem kolem obrubník. Trochu to nadskočilo, ale můj instruktor v tu chvíli začal křičet, že jsem ho ohrozila a takové věci. Ano, uznám svou chybu, i když tedy nechápu, když jsem předtím i potom jela na tu nervozitu dobře a i jsem dobře zaparkovala, tak mi tohle zajistilo vyhazov. Opět podotýkám, že i komisař byl více v klidu, než instruktor, který si o mně nejspíše od začátku myslí, že to nedám a dal mi to i jasně najevo a to mě rozrušilo. Navíc on je přeci ten, ktery se mi měl věnovat a poučit mě.
Stížností na něj bylo více, neudělalo nás to víc, jedna holčina dokonce třikrát a také kvůli naprostým maličkostem.

Zkusím to znovu, ale obracím se na Vás s prosbou o radu, jestli je lepší přestoupit jinam nebo zůstat tu. Já prostě už nechci dělat závěrečnou jízdu vedle tohoto instruktora.

Přede děkuji za radu a zhodnocení.

S pozdravem Petra Materanková



Reakce

Vážená tazatelko,
tuto situaci jste měla řešit u v průběhu výuka výcviku, pokud jste nebyla s instruktorem spokojená, měla jste požádat majitele autoškoly o jiného učitele anebo přestoupit do jiné autoškoly.
Možnost přestupu máte i po neúspěšné zkoušce.