Nedodržení pravidel/osnovy

Reagovat
Nedodržení pravidel/osnovy

Dobrý den, nechci rovnou podávat stížnost a zatím se chci jenom zeptat. V autoškole (JM Autoškola Kyjov) mi instruktor zkracoval jízdy, nakupoval během nich a když jsem jel párkrát 4 jízdy (3 hodiny vkuse) tak jsem jezdil jenom okolo dvou hodin a tím pádem jsem přišel o jízdy, neměl jsem žádné hodiny zdravotnické přípravy a o údržbě vozidla jsem se jenom něco málo dozvěděl během pár minut. Už mám jízdy odježděné a jeden neúspěšný pokus u zkoušek. Můžu to teď ještě nějak řešit?
Děkuji předem za odpověď.
Dolák



Reakce

Dobrý den, popsanou situaci jste měl řešit především v průběhu výcviku a ne až po neúspěšné zkoušce. To, že učitel zkracuje délku praktické jízdy, jste měl řešit s vedením autoškoly. Podle ceníku uvedené autoškoly stojí 2 vyučovací hodiny (90 minut) = 800 Kč. To je 8,88 Kč za minutu.
Pokud vynásobíte neodježděné minuty x 8,88 Kč, tak dostanete částku, o kterou Vás učitel ošidil a sám to dostal zaplacené ve mzdě.
V evidenční knize cvičného vozidla jste podpisem stvrzoval po každé jízdě odučené hodiny a ujeté kilometry. V průkazu žadatele o řidičské oprávnění jste na závěr podepisoval, že jste absolvoval všechny hodiny výcviku v řízení, údržby vozidla a zdravotnické přípravy. Pokud jsou Vaše podpisy všude jak popisuji, tak budete zpětně těžko argumentovat, že výuka a výcvik neproběhla tak, jak měla.