Autoškola

Reagovat
Autoškola

Učila jsem se v jedné autoškole jezdit pak jsem po dvou neúspěšných pokusech na zkouškách přestoupila a dnes mi pan instruktor z jiné autoškoly řekl že pan učitel z té minulé autoškolu co jsem mu zaplatila za kondiční jízdy a výcvik mě nic nenaučil,mám nárok na vrácení peněz co mám dělat stalo mě to přes 20 tisíc Kč ,je to autoškola co jezdí ten učitel co mě učil a zároveň je jí vedoucí podotýkám že jízdy a výcvik řádně proběhl a že mě nic takového ani nenaučil.



Reakce

Dobrý den, pokud jste v původní autoškole absolvovala výuku a výcvik v rozsahu stanoveném zákonem, tak nemáte právo na náhradu zaplaceného kurzovného. To by každý, u zkoušek neúspěšný uchazeč, mohl požadovat vrácení kurzovného i v případě, že by mu autoškola dala vše co je v jejích silách a možnostech. Takto to nemůže fungovat. Pokud jste měla pocit, že Vás původní učitel nic nenaučil, měla jste to řešit přestupem do jiné autoškoly. Už při první zkoušce z jízdy Vám zkušební komisař sdělil, jaké máte nedostatky a co musíte zlepšit. Z jeho vyjádření jste měla poznat, jestli Vaše příprava vedla k úspěšnému složení závěrečné zkoušky, nebo ne.
Vyjádření jiného učitele, že Vás ten původní nic nenaučil, nebývá vždy korektní vyjádření. Po 28 hodinách praktického výcviku (a to píšete, že jste si ještě hodiny přikupovala) se nedá poznat, co jste uměla při nástupu do autoškoly a jak jste se po absolvovaných hodinách zdokonalovala. Taky je nutné uvést, že 28 hodin praktické jízdy je jen zákonem stanovené minimum. Mnoho uchazečů o řidičské oprávnění si musí dokoupit třeba i dalších dvacet hodin, aby splnili náročné požadavky kladené na složení závěrečné zkoušky.