Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den, ukoncuju v jedne autoskole vycivik a chci zacit v jine od znova(nedorozumeni v puvodni autoškole atd).. dotaz zní jestli tam prijdu s cistym stitem? Vim ze se pisi vystupni papiry ale jsou pouze pro me nebo se zapisuji nekam elektronicky do nejake databaze? Děkuji a hezký den.



Reakce

Vážená tazatelko,
Vaše obavy jsou zcela zbytečné. Nic o Vaší osobě se nikde v žádné databázi, jak uvádíte, nevede. V podstatě máte dvě možnosti:
1. V původní autoškole vyžádáte o doklad osvědčující absolvovanou výuku a výcvik. Provozovatel autoškoly by Vám měl s tímto dokumentem (tzv. převodkou) vydat žádost do autoškoly a posudek od lékaře o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel k uplatnění u příštího provozovatele autoškoly. Zároveň vyúčtuje odebrané služby. Některé autoškoly účtují i tzv. administrativní poplatek, který je různě vysoký. Jeho výše by měla být uvedena ve veřejně přístupných provozních pravidlech autoškoly. Pokud by se Vám zdál proces ukončení vztahu k současné autoškole zdlouhavý, či finančně neúměrný, máte ještě jednu možnost:
2. Opět si skočíte k lékaři pro posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, (cena je 400 Kč) a přihlášku podáte u jakékoli autoškoly dle Vašeho výběru a začínáte znovu, bez jakéhokoli vlivu z minulé autoškoly.