Nevím jak dál

Reagovat
Nevím jak dál

Dobry den jmenuju se Šumbera Pavel a jsem bývalým studentem autoškoly Sudent a chtěl bych se zeptat, už mam za sebou všechny povinné jízdy i úspěšně písemné zkoušky a jediné co mi chybí je opravená závěrečná jizda ale tim že autoškola Student krachla nebo se zrušila nemam možnost jak ji dokončit. Autoškola Student prý rozeslala potřebné papiry všem studentum na jejich adresu ale bohužel mě nic nedošlo. Jelikož jsem z dětského domova tak jsem musel napsat adresu svého předchozího trvalého pobytu ale bohužel na té adrese i místní poště žádné papíry pro mě nebyli a bez těch papírů mě nevezmou v jiné autoškole abych ji dokončil. Zkoušeli jsme to nějak vyřešit s autoškolou Student ale bez výsledku a to už to trva od půlky prosince, a tim že jsem z dětského domova tak jsem na to dostal finanční příspěvek 6 000 kč které jsem potřeboval vyúčtovat do konce ledna tohoto roku a tim že jsem to nestihl do terminu tak to budu muset zaplatit z vlastni kapsy a tim že jsem student tak je to pro mě dost, a teď nevim co dál, představa že bych měl znova dělat celou autoškolu jenom kvuli tomu že jsem nedal závěrečné jizdy a znova ji platit mě děsí. A tak se chci zeptat jestli by jste nemohli nejak pomoc nebo poradit, doma mam už s tim problémy i když vi že za to nemůžu.
Děkuji a přeji hezký zbytek dne.



Reakce

Dobrý den,

pokud jste již byl u závěrečných zkoušek a úspěšně absolvoval část zkoušky, tak je pro Vás možný následující postup:

1. Stáhněte si na internetu žádost a lékařský posudek. Nechte si ptvrdit od lékaře duplikát původní prohlídky.
2. Zastavte se na Magistrátu, tamk de jste psal testy a nechte si udělat tzv. "výpis z protokolu" (oni ví).
3. Následně se domluvte s nějakou solidní autoškolou a domluvte se na realizaci doplńujícího praktického výcviku před opakovanou závěrečnou zkouškou a zároveň na termínu nových zkoušek.
4. nemusíte tedy realizovat celou autoškolu ale počítejte ještě s nějakými náklady na přihlášení ke zkoušce, správní poplatek ve výš 400 Kč za opravnou zkoušku a případné jízdy...

Přejeme mnoho úspěchů u zkoušek.

Autoškolský ombudsman.