Přechod do jiné autoškoly před zkouškami

Reagovat
Přechod do jiné autoškoly před zkouškami

Dobrý den,
mám za sebou už základní výcvik (14 jízd) plus ještě nějaké jízdy navíc (asi 4 nebo 5), nejsem moc spokojen s autoškolou, ikdyž má velmi dobré recenze, instruktor na mě několikrát křičel a to i sprostě. Chápu, že to se mnou může být těžké, ale pořád si za autoškolu platím a tohle byla přehnaná reakce a ani nebyla ojedinělá. Každopádně na zkoušky se furt necítím, chci změnit autoškolu, četl jsem, že to jde i před zkouškami. Na stránkách autoškoly jsem se ale dočetl jen, že “smluvní poplatek je 5000,- Kč, jako kompenzace za předpokládaný ušlý zisk”, což jestli chápu správně, je storno poplatek. Autoškolu mám zaplacenou celou, musím jen doplatit jízdy navíc, ale 5000 Kč mi přijde opravdu moc za změnu autoškoly. Je to možné, aby částka byla tak moc vysoká?
Děkuji moc. Zde ještě příkládám odkaz na autoškolu.
http://autoskolayes.cz/vseobecnepodminky/



Reakce

Z Vašeho dotazu není zřejmé, zda jste s těmi "Všeobecnými podmínkami" byl prokazatelně seznámen a zda jste podepsal s autoškolou nějakou smlouvu. Pokud ne, autoškola na tak nesmyslně vysokou částku nemá nárok. Je to přinejmenším v rozporu s dobrými mravy.
Kromě toho, pokud jste zaplatil základní cenu za kurz a absolvoval učební osnovu, tak autoškola svůj zisk již má a nemůže ho chtít podruhé. Trvejte na předání dokumentace bez jakéhokoli poplatku.
Nebude-li Vám vyhověno, podejte stížnost na Magistrát města Brna.