Komisař

Reagovat
Komisař

Dobrý den , chtěl bych se zeptat jak mám postupovat v případě že si nejsem jistý že komisař není zaujatý. Měl jsem již , zkoušku v autoskole ve škole na T který jsem získal. Díky zavření autoskol v době koronaviru byla odkládání závěrečná zkouška, poté jsem nepřispěl 3x , inu zaplatil jsem si soukromou autoškola, kde jsem se s učitelem autoškoly opravdu soustředil na jízdy v zónách, ve městě, i mimo město. Již podruhé jsem neuspěl, s blížícím třetím termínem závěrečné zkoušky autoškoly nabyvam dojmu , že je patrně problém že strany komisaře jak mohu docílit toho aby jel se mnou ještě jiný člen , aby mohl posoudit zda jsem způsobilý. Děkuji za odpověď



Reakce

Vážený tazateli,
pokud s hodnocením zkušebního komisaře nesouhlasíte, cítíte se poškozen, a máte za to, že disponujete požadovanými znalostmi a dovednostmi v řízení motorových vozidel, tak jak vyžaduje platná legislativa, pak se můžete se svou námitkou na výrok zkušebního komisaře obrátit na Ministerstvo dopravy, které je orgánem státního dozoru nad zkušebními komisaři.
Máte-li výhrady k jednání, chovaní či vystupovaní zkušebního komisaře, jakožto úředníka obce s rozšířenou působností, je tato oblast plně v kompetenci tajemníka úřadu, k němuž můžete svoji případnou stížnost směřovat.
Pokud „jiným členem“ myslíte ještě jednoho zkušebního komisaře, tak toto není možné. Nicméně máte možnost požádat nadřízeného zkušebního komisaře, tj. vedoucího příslušného odboru, popř. tajemníka úřadu, o přidělení jiného zkušebního komisaře s příslušným oprávněním. Problém může nastat, pokud úřad disponuje pouze jedním zkušebním komisařem. V takovém případě byste musel přestoupit do autoškoly spadající pod jiný obecní úřad obce s rozšířenou působností.