Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den.
absolvoval jsem neúspěšně přezkoušení z odborné způsobilosti k navrácení řidičského oprávnění a jelikož už uběhla lhůta 6 měsíců od prvního neúspěšného pokusu, tak mě čeká celý kurz znovu a tak bych se chtěl zeptat, jestli je na mě nahlíženo jako na nového žadatele o řidičské oprávnění a nebo stále jako na žadatele o vrácení pozbytého řidičského oprávnění? A jestli budu muset stále absolvovat dopravně psychologické vyšetření.
Předem děkuji za odpověď.



Reakce

Vážený tazateli,
jestliže Vám uplynula lhůta 6 měsíců od prvního přezkoušení, musíte se podrobit nové výuce a výcviku v plném rozsahu, tak jak píšete. Stále na Vás bude nahlíženo jako na žadatele o vrácení řidičského oprávnění. Dopravně psychologické vyšetření absolvovat nové nemusíte, jeho platnost není časově omezena.

 
 


Ano, dopravně psychologické vyšetření musíte absolvovat.

 
 


Vážený tazateli,
jelikož jste neabsolvoval dopravně psychologické vyšetření, tak budete muset doložit dopravnímu psychologovi nový výpis z EKŘ ne starší jak 30 dnů. Všechny informace ohledně doložení veškerých náležitostí, při vrácení řidičského průkazu a přezkoušení z odborné způsobilosti Vám ochotně zodpoví na příslušném ORP.