Závěrečné jízdy

Reagovat
Závěrečné jízdy

Instruktor mi řekl, že když si připlatim jednu jízdu bude to ok. První jízda-zkoušky. Nepředjel jsem při při krátkém úseku cyklistu - chyba, nemůžu ti to dát.
Druhé jízdy - prý jsem špatně zaparkoval, byl jsem těsně vedle čáry a prý jsem byl nervózní, proto mi to nemůže dát, instruktorka jen tupě přikyvovala a papouškovala. Tedy už potřetí- nedal jsem na parkovišti přednost z prava. "Dal, díval jsem se, nikdo tam nejel". Komisař : "Já jsem ale neviděl, že by si se díval". "Díval". Tvrzení proti tvrzení. Instruktor mlčí. Tak co mě za celou tu dobu instruktoři naučili? Jezdit po Hodoníně? V tomto málem městě? Ne. Neumí se zastat své práce. Tahají z lidí peníze? Jsou domluveni? Ano, chápu, nebezpečný řidič nemá co dělat na silnici, ale toto chování mi připadalo divné. Komisař sám netrvák v kapuci, co si cumlá zip u trika. Hodně štěstí všem.



Reakce

Vážený tazateli,
o výsledku zkoušky z praktické jízdy jistě sepsal zkušební komisař záznam, ve kterém uvedl všechny nedostatky zjištěné při zkoušce z praktické jízdy. Podpisem záznamu o průběhu zkoušky z praktické jízdy pak potvrzujete seznámení s výsledkem zkoušky a odůvodněním výsledného hodnocení.
Pokud s hodnocením zkušebního komisaře nesouhlasíte, cítíte se poškozen, a máte za to, že disponujete požadovanými znalostmi a dovednostmi v řízení motorových vozidel, tak jak vyžaduje platná legislativa, pak se můžete se svou námitkou na výrok zkušebního komisaře obrátit na Ministerstvo dopravy, které je orgánem státního dozoru nad zkušebními komisaři. Doporučujeme vyžádat si na příslušném úřadu, u kterého je zkušební komisař zaměstnán, kopii záznamu o průběhu zkoušky a tu k námitce přiložit. Ministerstvo Vaši námitku prověří, vyžádá si vyjádření osob přítomných zkoušce a posoudí skutkový stav věci a následně vydá stanovisko k postupu zkušebního komisaře a jeho hodnocení. Dlužno doplnit, že se jedná o poněkud zdlouhavější akt a jeho výsledek nelze předjímat, proto je dobré vše důkladně zvážit.
Pokud máte výhrady k jednání, chovaní či vystupovaní zkušebního komisaře, jakožto úředníka obce s rozšířenou působností, je tato oblast plně v kompetenci tajemníka úřadu, k němuž můžete svoji případnou stížnost směřovat.