Nezajisteni zaplacene sluzby

Reagovat
Nezajisteni zaplacene sluzby

Dobry den, v srpnu roku 2021 jsme synovi zaplatili darkovy poukaz na autoskolu k 18. narozeninam panu Červenkovi z autoskoly cep v Úvalech u Prahy ve vysi 11500 Kc. Syn kurz zapocal 1.12.2021. Kurz ma byt na cca 4 mesice. Syn absolvoval 2 hodiny torie a 4 hodiny jizdy. Posledni jizdu mel 20.1.2022. Panu Červenkovi bohuzel zemrel kolega, ktery se synem jezdil. Je to nemila situace a chapeme ji. Nicmene pan Červenka nas kontaktoval s tim, ze syn bud musi pockat, az bude mit cas ho odjezdit, co nevi kdy bude, mozna v lete dle jeho slov a nebo nam vrati penize za neabsolvovanou cast kurzu a syn jej dojezdi jinde. Kdyz jsme po panu Červenkovi chteli aspon nejaky termin, kdy bude moci syn autoskolu dokoncit, zadny nam nerekl s tim, ze netusi. Kdyz jsme jej pozadali o vycisleni vratne castky, pan Červenka napocital synovi 2 jizdy navic, ktere neabsolvoval a jeste po nas pozaduje stornopoplatek ve vysi 1500 Kc. Toto jednani je naprosto nehorazne a sproste. Pan Červenka neni schopen dostat svych zavazku a kdyz tedy chceme vyuzit jim nabizenou druhou moznost, tj. prechod do jine autoskoly, uctuje si navic stornopoplatek a jeste dvouhodinovku jizd, ktere syn neabsolvoval. Prosim o pomoc, jak tuto situaci vyresit. Kurz jsme zaplatili, syn nejezdi a jeste nam pan Červenka ma tu drzost uctovat stornopoplatek za to, ze chceme vyuzit druhou jim nabidnutou moznost reseni. Dekuji za Vasi pomoc, s pozdravem Korecká Sylvie 777907939 sylvusa@centrum.cz



Reakce

Dobrý den, odchod učitele, na kterém je postaven plán práce a předpoklad počtu odučených hodin je pro majitele autoškoly velký problém. Pan Červenka Vám nabídl možnost přestupu, kde nesouhlasíte se storno poplatkem a vyúčtováním. Pokud je Váš syn přesvědčen, že opravdu absolvoval jen 4 hodiny jízdy, tak je to lehce zjistitelné. Syn musí mít Průkaz žadatele, do kterého se zapisuje praktický výcvik. Navíc každou hodinu praktické jízdy podepisuje uchazeč v Evidenci provozu cvičného vozidla.
Píšete, že pan Červenka bude mít na Vašeho syna čas až v létě, ale na svých stránkách má vyvěšené zahájení kurzu na únor (to už proběhlo) a další na březen, viz inzerce na jejich webu:
"Kurz skupiny B 9.3.2022 - obsazeno
Březnový kurz bude zahájen 9. 3. 2022 od 17 hodin. Všichni, kdo jste přihlášeni do tohoto kurzu se dostavte v 17 hodin do autoškoly, kde si povíme jak budeme pokračovat. S sebou vezměte prosím přihlášku a posudek o zdravotní způsobilosti"
Navrhuji domluvit si s panem majitelem schůzku a snažit se domluvit na férovém přístupu k dokončení výcviku Vašeho syna. Pokud zahajuje nové kurzy, tak by měl nejdřív splnit povinnost k uchazečům, kteří už jsou zařazeni do výcviku a mají zaplaceno.
Ohledně storno poplatku při přestupu do jiné autoškoly, autoškola ho má zveřejněný v ceníku na webových stránkách, ale v tomto případě je to minimálně nefér.
Pokud se nedohodnete s majitelem autoškoly a chcete podat stížnost, tak na příslušném ORP, kde je autoškola registrovaná.