Závěrečné zkoušky

Reagovat
Závěrečné zkoušky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, můj syn nedal na potřetí, zkoušku z jízd. Testy dal hned na poprvé, rozumím tomu že si bude muset zopakovat nový výcvik z jízd a pak bude mít další tři pokusy o obhájení, ale nerozumím tomu jestli to bude muset stihnout do 12ti měsíců od první zkoušky, nebo jestli má od té třetí neúspěšné zkoušky dalších 12 měsíců, na novou praktickou přípravu a další tři pokusy o obhájení.
Děkuji.



Reakce

Dobrý den,

doba 12 měsíců na dokončení zkoušek platí od první zkoušky, tedy v případě vašeho syna ode dne úspěšného napsání testu z pravidel provozu. Tedy pokud nezvládl ani na třetí pokus zkoušku z praktické jízdy, musí (jak jste i psal) absolvovat nový výcvik v rozsahu 28 h praktických jízd a poté má opět tři pokusy na zkoušku z praktické jízdy.

Musí tedy vše zvládnout tak, aby dokončil vše do 12 měsíců. Pokud by to nezvládl nebo mu ani další výcvik a tři pokusy nevyšli, bude muset absolvovat celou novou přípravu a následně celou zkoušku.

Doporučoval bych zvážit, co k neúspěchu vedlo a proč k tomu došlo. Pokud je příprava realizována ve stanoveném rozsahu a na případný neúspěch navazuje doplňkový výcvik v dostatečném rozsahu, tak by se mělo podařit chyby odstranit a alespoň na třetí pokus vše zvládnout.