Termín závěrečných jízd

Reagovat
Termín závěrečných jízd

Dobrý den,

mám na Vás dotaz ohledně udělení termínu ze závěrečných jízd z autoškoly.

Dne 23.9.2021 jsem dojel poslední jízdu mého výcviku a hned další den můj učitel podal žádost na termín jízd. Do 4 dnů jsem dostal termín, který byl 2.11.2021 s výmluvou, že “táhneme covidové žáky”, budiž, to jsem bral, samozřejmě ale čekat více jak měsíc mě stálo další peníze, jelikož jsem si musel vzít jízdy navíc.

Zkoušku jsem nezvládl a můj učitel podal další žádost hned další den a v tomto momentě začíná můj dotaz. Na termín zkoušek jsem já a můj učitel čekali 3 týdny a jen díky tomu, že si tam byl můj učitel vyřvat termín pod výhružkou stížnosti mi ho dali.

Můj dotaz zní, jak je možné, že od podání žádosti čekáme 3 týdny na termín zkoušek v době, kdy není lockdown, nebyl nouzový stav a autoškoly jely v plném proudu a nebýt učitele, který na ně zatlačil, neměl bych termín další týdny.

Tato situace mě opět donutila platit další peníze za jízdy navíc, jelikož měsíc bez jízd je opravdu hodně a došla mi trpělivost a rád bych věděl, zda má magistrát povinnost mi dát do nějaké lhůty termín zkoušek, nehledě na to, kdy termín bude.

Děkuji za odpověď.
Hezký zbytek dne.



Reakce

Vážený tazateli,
Obecní úřad obce s rozšířenou působností zařadí žadatele ke zkoušce z odborné způsobilosti, případně opakované zkoušce z odborné způsobilosti tak, aby byla zahájena nejpozději do 15 dnů po obdržení žádosti provozovatele autoškoly o přihlášení ke zkoušce. Pokud byla lhůta delší, je prodleva na straně úřadu a pak je na místě vznést dotaz u tohoto úřadu.