závěrečné zkoušky

Reagovat
závěrečné zkoušky

Dobrý den, syn dělá autoškolu v rámci školní výuky, ale nemá jí jako povinný předmět. Již opakovaně /3x/ byl neúspěšný v závěrečných jízdách s komisařem, naposledy dnes. Nevím, zda je chyba v něm, ráda bych, aby jeho schopnosti někdo posoudil a případně mu pomohl s přípravou na další jízdu zkušební jízdu. Má čas do 26.12., pak mu vyprší 6ti měsíční lhůta. O prázdninách se nejezdilo a v listopadu byl 5 týdnů v karanténě. Je i v tomto případě možno přestoupit do jiné autoškoly? Testy má hotové, jde jen o zavěrečné jízdy a přípravu na ně. Vše pochopitelně uhradíme.
Děkuji za radu.



Reakce

Dobrý den, pokud se jedná o výuku a výcvik na skupinu B (osobní automobil) a nebyla výuka povinným předmětem, kde by byla uplatněna výjimka z věku, tak je možné před další opakovací zkouškou přestoupit k jiné autoškole. Pro přestup si musí Váš syn vyzvednout ve stávající autoškole žádost se zapsanými výsledky předcházejících zkoušek a potvrzení o zdravotní způsobilosti. Musíte počítat s tím, že v nové autoškole zaplatíte registrační poplatek a syn si bude muset koupit několik hodin jízdy. Musí se seznámit s jiným výcvikovým vozidlem, prostředím, kde bude skládat závěrečnou zkoušku a i pro syna nový učitel musí zjistit, jak je připraven úspěšně složit závěrečnou zkoušku.
Nezapomeňte, že většina úřadů končí s prováděním závěrečných zkoušek 23.12.2021. Mnoho úřadů zkouší naposledy 17.12.2021.