Odložená praktická zkouška

Reagovat
Odložená praktická zkouška

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně závěrečné zkoušky v autoškole. Dnes jsem měla poslední jízdu plus 2 připlacené...Po dnešní jízdě jsem se rozhodla,že se na záverečnou zkoušku ještě necítím ( jelikož při jízdě nedostaty ještě jsou) a tím, že jsou již pouze 3 pokusy chci jít k jízdě připravená lépe. Takže jsem termin odložila s tím, že si připlatím 2-3 kondicni jízdy a šla bych na zkoušku. Zapomněla jsem se ale zeptat, zda termín, ktery jsem takto odložila se nepočítá jako neúspěšný. Instruktor povídal, že pokud mě ke zkoušce přihlásí, že se zrušit dá, ale zapomněla jsem se zeptat, jestli se poté nepočítá jako neúspěšný. A ještě mám daný termín dokdy autoškolu musím dodělat, pokud neproběhl termín zkoušky. Děkuji za odpověď.



Reakce

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, tak jste ještě u závěrečné zkoušky nebyla. Pokud tomu tak je, tak Vám termín jednoho roku pro dokončení závěrečné zkoušky běží až od první zkoušky. Pokud jste byla na závěrečnou zkoušku přihlášena a nedostavíte se, tak se to nepočítá jako vykonání zkoušky. Nepřicházíte o žádný pokus a neběží Vám roční lhůta pro vykonání závěrečné zkoušky.
Pokud se ptáte na délku trvání kurzu, ta není zákonem omezena.

 
 


Dobrý den, normálně se autoškole omluvíte, uvedete důvod a požádáte o nový termín závěrečné zkoušky. Žádné vyloučení z autoškoly Vám nemůže hrozit. Autoškola má povinnost Vás na závěrečné zkoušky přihlásit.

 
 


Dobrý den, vzhledem k tomu, že Zákon 247/2000 Sb. v § 39 odstavec (6) uvádí toto: "Neuspěl-li žadatel o řidičské oprávnění při zkouškách do doby 12 měsíců ode dne zahájení první zkoušky navazující na absolvování výuky a výcviku v plném rozsahu, je povinen před další zkouškou absolvovat novou výuku a výcvik v plném rozsahu". To znamená, že po uplynutí této lhůty musíte znovu nastoupit do výuky a výcviku v autoškole. Zákon nezná zmírnění tvrdosti ani z hlediska vážné nemoci.