Pravomoci komisaře

Reagovat
Pravomoci komisaře

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda mi může komisař zakázat opakovat závěrečnou zkoušku z důvodu, že jsem nastoupil do výuky v autoškole před víc jak rokem. To, že jsem kvůli pandemii nemohl několik měsíců jezdit, ani jít ke zkouškám, ho nezajímalo. Jednoduše pokud jsem víc než rok u autoškoly, nemám na závěrečné zkoušky nárok.

A dále by mě zajímalo, co dělat v případě, když až u závěrečné zkoušky komisař i já zjistíme, že jsou mi vyučujícím tajně stlačovány pedály. S výukou v autoškole jsem byl vcelku spokojený, ale zkoušky jsem samozřejmě nemohl zvládnout, když jsem neřídil sám, ale i tajně s vyučujícím. Nakonec mohu i spekulovat o tom, zda-li mě vůbec autoškola naučila řídit, když jsem po celou dobu výuky jezdil tímto způsobem.

Děkuji



Reakce

Vážený tazateli,
pro výkon opakovací zkoušky není rozhodné, že jste nastoupil do autoškoly před více než rokem. Rozhodné je, kdy byla vykonána první zkouška, což ale nedokládáte. Ve Vašem případě zřejmě proběhl první pokus o závěrečnou zkoušku ještě v době před datem 1. 7. 2021. V tom případě se Vám počítá lhůta k vykonání závěrečné, ale i opakovacích zkoušek v období 6 měsíců od první zkoušky. Tato lhůta Vám zřejmě uplynula, a proto Vás zkušební komisař nepřipustil k další opakovací zkoušce.
Co se týká druhé části Vašeho dotazu, je jasné, že v okamžiku pomoci učitele při zkouškách, je zkouška hodnocena stupněm "neprospěl". Nejsme schopni posoudit, proč v daném okamžiku byl učitel nucen pedály použít. Tuto skutečnost by Vám měl zodpovědět on.