extrémně nízká cena za výcvik

Reagovat
extrémně nízká cena za výcvik

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o stanovisko. V mé oblasti se nachází autoškola, která v současné době dělá výcvik na sk. B za 9.000 Kč, přitom v okolních městech autoškoly jezdí kolem 14.000 Kč. Je možné na tuto autoškolu, s podkladem odborného posudku na cenu, aplikovat právní možnost o nekalé konkurenci? Není možné za cenu 9.000 Kč učit dle učební osnovy stanovené zákonem a tudíž ostatní autoškoly se dostávají do problémů, protože za tuto směšnou cenu nelze odvádět kvalitní práci. Děkuji Autoškola Libor Karel a Autoškola Lenka Andršová



Reakce

Vážený pane,
neuvádíte zákon, který byste chtěl uplatnit.
Pokud byste měl na mysli § 2976 Občanského zákoníku a chtěl podat nějakou žalobu, musel byste mít k tomu nějaké důkazy, abyste ustál důkazní břemeno, v čem nekalosoutěžní jednání spočívá.
Obecně nelze nihoho nutit, aby své služby nabízel v nějaké kokrétní výši. Pozor na to, aby nedošlo k tzv. "kartelové dohodě".
Vždyť Vy přeci nejste cenotvorbou nijak omezeni.

 
 


Pokud máte nějaké podezření, nezbude, nežli dát příslušným orgánům nějaký podnět. Pokud se toho bojíte, dodejte nám důkazy a my to můžeme udělat za Vás. Ale jen na základě tvrzení to nejde.