Poplatek za převod do jiné autoškoly

Reagovat
Poplatek za převod do jiné autoškoly

Autoškola si účtuje poplatek za převod k jiné autoškole 1500,-. Je zveřejněn. Je možné ho považovat za přemrštěný a napadnout to? Stejně tak má poplatek autoškole za opravnou zkoušku v jízdě ve výši 1700,-, aniž by cokoliv dalšího pro žáka konala. Je to v pořádku? Děkuji za konkrétní odpověď.



Reakce

Vážená tazatelko,
neexistuje úkon, nazvaný "převod k jiné autoškole". Poplatek, který uvádíte, je pravděpodobně za administrativní činnost spojenou s registrací žadatele, vystavení potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku a nakonec vystavení vyúčtování za odebrané služby. Jedná se o poplatek za úkony, které by jinak nenastaly, kdyby byl kurz u téže autoškoly dokončen.
Cenotvorba v jakémkoliv oboru činnosti je neomezena. Sama uvádíte, že administrativní poplatek, stejně tak poplatek za opravnou zkoušku má autoškola zveřejněn. Tedy v okamžiku, kdy jste vstupovala do této autoškoly, jste byla s výší poplatků seznámena a další setrvání Vám nečinilo žádné potíže. V tom případě nelze uvedené výše poplatků, které se Vám zdají nemravné napadnout, jelikož jste měla možnost se svobodně rozhodnout, zda budete tyto podmínky uvedené autoškoly akceptovat, nebo si vyberete autoškolu jinou.