Autoškola již měsíc odmítá vydat dokumenty k přestupu

Reagovat
Autoškola již měsíc odmítá vydat dokumenty k přestupu

V reakci na písemnou žádost o ukončení výuky a výcviku z 28/07/2021 odeslané doporučeným dopisem doručeným 30/07/2021 na adresu sídla firmy majitel autoškoly ani po 30 dnech nevydal požadované dokumenty a nevrátil částku odpovídající kurzovnému za nerealizované hodiny.

Po telefonu dne 30/08/2021 slíbil vydání dokumentace, po týdnu bez reakce nezvedá telefon. Instruktorka prý úřední věci neřeší.

Osobní stránka věci: První kurz autoškoly jsem nastoupil v březnu 2019, zhruba v polovině výcviku jsem z důvodu tlaku, na přihlášení na termín zkoušky, ze strany majitelky autoškolu vyměnil a jízdy dokončil jinde. Na podzim jsem splnil teoretickou zkoušku, u první praktické však neuspěl. Následně jsem se potýkal se zdravotními problémy a podstoupil několik operací, vlivem čehož, spolu s CoViD epidemií, jsem druhý pokus nikdy nepodstoupil.
Na podzim 2020 jsem nastoupil do jiné autoškoly od začátku, věci probíhaly v pořádku až do momentu, kdy jsem potřeboval především kvůli časovým možnostem a přístupu instruktorky autoškolu znovu změnit.


Přílohy:


Reakce

Pokud jde o nedodání dokladů, bude třeba se obrátit se stížností na obecní úřad obce s rozšířenou působností. V daném případě to může být MěÚ Černošice nebo Beroun.

Pokud jde o vrácení peněz, doporučuji se obrátit na advokáta, který Vám s tím pomůže. Nevím, o jakou částku se jedná, proto musíte sám zvážit další postup.

Samožřejmě je nejlepší zajít osobně v úředních hodinách do autoškoly a vyříkat si to osobně.