Závěrečna jízda

Reagovat
Závěrečna jízda

Dobrý den, mám dotaz jak je to přesně s povinností jít ke zkoušce když mám mít konec výcviku ještě jej nemám dokončený a už teď my bylo řečeno že si musím dokoupit jízdy. Samozřejmě s tím nesouhlasím důvod je že nejsem dostatečně "vyježděna" jen podotýkám že jsem přihlášena od února a v polovině kurzu jsem musela výcvik přerušit a rodila a zbytek kurzu jde velmi obtížně domluvit jízdy aby nebyli v dvoutýdenním rozestupem a ještě dvě hodiny na jedou. Takže jedou za čtrnáct dní a ještě hodinu a půl je dlouhá doba. Chci jít ke zkoušce jinak mé chyby se týkají pouze toho že mi občas při rozjezdu chcípne motor a nemám takový cit v nohou na pedály. Ale to se vše zlepší jen častějším řízením. Předpisy i značky znám řídím je jimi.
Moc děkuji za Váš čas a odpovědi.



Reakce

Vážená tazatelko,

autoškola Vás v žádném případě nemůže nutit k dokupování dalších jízd doplňovacího výcviku. Je čistě na Vašem uvážení, zda po absolvování zákonem daného minima praktického výcviku (28 hodin) půjdete ke závěrečné zkoušce, či nikoli. Pokud trváte na svém názoru doporučuji písemně požádat autoškolu k přihlášení na zkoušku dle § 30 zák. 247/2000 Sb.
Výuku a výcvik žadatele o řidičské oprávnění ukončí provozovatel autoškoly za předpokladu, že žadatel o řidičské oprávnění absolvoval minimální počet hodin výuky a výcviku stanovený učební osnovou pro příslušnou skupinu vozidel, popřípadě vyšší počet hodin dohodnutých mezi žadatelem o řidičské oprávnění a provozovatelem autoškoly, a má potřebné znalosti a dovednosti požadované pro zkoušku z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. Pokud žadatel trvá na ukončení výuky a výcviku a na přihlášení ke zkoušce, ačkoli potřebné znalosti a dovednosti podle předchozí věty nemá, ukončí provozovatel autoškoly výuku a výcvik na základě jeho písemné žádosti.
Na druhou stranu píšete, že Vám auto zhasíná při rozjezdu, což indikuje nedostatečné dovednosti v ovládání vozidla, takže dokoupení dalších jízd je více než rozumné a autoškola to s Vámi zřejmě myslí dobře.