čas na opravné jízdy az 1 rok?

Reagovat
čas na opravné jízdy az 1 rok?

Dobrý den.
Syn 8.7.2021 nezvládl praktickou zkoušku a při slalomu motorku položil. Teoretickou část zvládl. Motorka poškozená ,syn odřený. Může autoškola požadovat náhradu škody? A co zraněný syn? Opravný termín dle sdělení autoškoly bude možný až po prázdninách. Prý od 01.07.2021 je na dokončení 1 rok. Je to pravda? Jak dále postupovat? Poslat doporučeně žádost o přidělení náhradního termínu?

Děkuji za radu



Reakce

Dobrý den, odpověď bude rozdělena do několika částí podle dotazu. Co se týká náhrady škody za poškozenou motorku: záleží na tom, jakou smlouvu má příslušná autoškola se svými klienty. Většina autoškol má uzavřeno havarijní pojištění vozidel a ty zodpovědné, mají pojištěné i uchazeče proti úrazu. Pokud autoškola při zahájení výcviku oznámila uchazečům, že poškozené vozidlo budou hradit, tak s touto praxí uchazeči souhlasili a autoškola má možnost uplatnit náhradu za poškození.
Od 01.07.2021 platí nová pravidla pro provádění závěrečných zkoušek řidičů. Doba na dokončení závěrečné zkoušky
byla prodloužena na 12 měsíců od termínu první zkoušky.
Současně platí nové pravidlo, uchazeč má pouze 3 pokusy na složení zkoušky (první zkoušku a dvě opravné). Pokud by Váš syn byl neúspěšný i při třetím pokusu, musí absolvovat nový výcvik v řízení vozidla. Pak má další tři pokusy.
Syn musí požádat autoškolu o přihlášení k opakované zkoušce. Autoškola požádá příslušný odbor dopravy o přidělení termínu závěrečné zkoušky, který bude přidělen do 15-ti dnů.