Nikdy víc!

Reagovat
Nikdy víc!

Dobrý den,

chtěla bych podat stížnost a reklamaci na výše uvedenou autoškolu v Brně a začít řešit moji situaci již na "vyšších místech", neboť tuším, že nejsem jediná s podobnými zkušenostmi. Jednání majitelky autoškoly je velice neprofesionální až alarmující a odstrašující pro případné další zájemce.
Do autoškoly jsem se přihlásila na konci září 2020, hned jsem si kurz i celý zaplatila. Nyní 3.6.2021 nemám kurz stále hotový. Paní Helena mi opakovaně rušila jízdy - i klidně několik minut před naplánovanou jízdou, když už jsem byla na cestě nebo dokonce na místě. Vždy napíše pouze sms, že se něco "pokazilo" - vše můžu doložit (žák způsobil defekt, musí do servisu, nečekaná kontrola z magistrátu, celý den zvrací, psychicky se zhroutila a další...dnes už věřím, že výmluvy). Když jsem měla jízdu nebylo ojedinělé, že jsem na ni čekala s několikaminutovým zpožděním. Odjeté jízdy si zaznamenávala na dvě různá místa (průkazka řidiče a pak takový sešit), dle mého v tom má zmatek, vůbec nemá přehled kolikátou jízdu žák jede apod. Ne vždy mi dala odjetou jízdu podepsat, ač jsem na to upozornila - odpověď byla, že se podepíšu příště, či ke konci to vyrovnáme. Ne jednou se stalo, že mi jízdy zkracovala pro osobní účely - vyřizování svých záležitostí. Vždy si k sobě napsala, že mi toto bude kompenzovat v náhradních termínech... Potom jsem se v tom začala ztrácet i já, nicméně jízdy mám zapsané u sebe a chybí mi odjezdit minimálně 2x 1,5 hod. a 1x 45 min. V těch jejich "kompenzačních termínech" nemám přehled, není v tomhle ohledu vůbec transparentní. Několikrát všem tvrdila, že jí "spadl rezervační systém" a tak jsme si museli minimálně třikrát předělávat rezervaci všech jízd - toto je velmi ubíjející, rezervační systémy byly hned zaplněné.
Slibovala mi, že již v březnu, dubnu i květnu půjdu na zkoušky, a tak se nedělo ani v jednom měsíci, protože nemám kurz řádně ukončený. Povinnou přednášku zdravovědy také ne, neboť dlouhodobě nevypisuje žádný termín na její konání. Její schopnosti učit řídit, dnes již vnímám také jako poněkud zvláštní. Neustále jsem mohla jezdit pouze na dvojku, na trojku až asi v posledních dvou jízdách, které jsem měla, a to jsem téměř u konce kurzu. Také jsem téměř netrénovala couvání, parkování. Když jsem jí sdělila své obavy, řekla mi, že toto učí žáky až na konci kurzu.
Stává se, že vůbec nereaguje na e-maily, sms. Včera jsem jí zkusila zavolat, hovor mi zavěsila. Poté napsala, že zavolá v 15:30 hod. - samozřejmě nevolala.

Děkuji za Vaše rady, popřípadě pomoc s řešením situace. Už jsem opravdu velice vyčerpaná tímhle přístupem a trpělivost mi došla.






Reakce

Vážená tazatelko,
je škoda, že hned jste neřešila Vaši nespokojenost přestupem do jiné autoškoly. Je vhodné požádat autoškolu doporučeným dopisem o vystavení potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku, vystavení vyúčtování a vrácení žádosti včetně lékařského posudku a přestoupit do jiné autoškoly.