Rozšíření skupiny z B o A v době covidu

Reagovat
Rozšíření skupiny z B o A v době covidu

Dobrý den, dotaz zní zda je v době různých omezeních (covidu) nahrazena teorie nějakou online formou nebo samostudiem apod. Mám na motorce odjeté tři lekce, ale žádnou teorii. Od instruktora žádné info nemám, jen neslušně nadává. Ani mi ještě nevysvětlil základní věci okolo kontroly motorky před jízdou, řazení, brzdy apod. a vzal mě rovnou do provozu v dopravní špičce. Z toho důvodu i zvažuji, zda je možné změnit autoškolu a navrácení kurzovného.



Reakce

Vážená tazatelko,

bohužel zákon č.247/2000Sb. nezná ani nedovoluje výuku on-line formou. Pokud se jedná o rozšiřující výuku a výcvik ze sk. B na sk. A, měla byste absolvovat v individuálním studijním plánu minimálně 6 hodin teorie a v praktickém výcviku 13 hodin jízd, 1 hodinu údržby vozidla a 2 hodiny zdravotnické přípravy.
Vzhledem k tomu, že výcvik musí dle §26 zák.č.247/2000sb. navazovat na teoretickou výuku, měla jste mít nejdříve absolvovány zásady ovládání vozidla, teorii řízení a zásady bezpečné jízdy.
Doporučuji co nejdříve vše řešit s provozovatelem autoškoly. Autoškolu můžete samozřejmě změnit, stačí požádat Vaši stávající autoškolu o předčasné ukončení výuky a výcviku dle §30 zák.č.247/2000Sb. Provozovatel autoškoly je Vám povinen vystavit potvrzení pro doložení údajů nezbytných pro pokračování výcviku u nové autoškoly.